Koning opent Picnic fulfilment center (de foto's) • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Koning opent Picnic fulfilment center (de foto’s)


Het nieuwe, zwaar geautomatiseerde fulfilment centrum van Picnic in Utrecht is geopend door de koning. Willem Alexander  liet zich uitgebreid informeren over de hightech warehouse operatie.

Honderd miljoen euro heeft Picnic in het warehouse project gestopt en dan krijg je ook wat, zo kon de koning met eigen ogen aanschouwen afgelopen vrijdag.

Rondleiding koning Picnic dc

De koning opende eigenhandig het nieuwe en eerste geautomatiseerde dc van Picnic in Utrecht. Ook kreeg hij een rondleiding door het fulfilment center.  Automatisering is het sleutelwoord van het nieuwe dc dat ruim 20.000 vierkante meter groot is. Picnic kiest daarbij voor de systemen van TGW omdat de systemen als de Kingdrive (conveyor) en Flashpick Picnic erg aanspreekt.

Automatisering

Willem Alexander liet zich uitgebreid informeren over de techniek achter de boodschappen en mocht zelf ook boodschappen in de kratten picken. Het dc is sinds kort operationeel. Nu wordt langzaam de operatie opgeschroefd. Eind dit jar worden van uit het fulfilment center 200.000 gezinnen voorzien van boodschappen.

Uitbreiding Picnic warehouses

Op het moment dat het eerste geautomatiseerde dc in Utrecht door de koning is geopend, de bouw van het tweede geautomatiseerde dc in Ridderkerk begonnen is, en de komst van het derde geautomatiseerde operatie in Zwolle is aangekondigd, kondigt Picnic de bouw van een dc in Dordrecht aan.

Ook in het buitenland timmert het bedrijf hard aan de weg, In Oberhausen Duitsland wordt momenteel ook een groot geautomatiseerd dc gebouwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven