Picnic bouwt nóg een groot geautomatiseerd fulfilment center • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Picnic bouwt nóg een groot geautomatiseerd fulfilment center


Picnic breidt zijn logistieke capaciteit opnieuw flink uit. De online supermarkt bouwt een groot geautomatiseerd fulfilment center in Oberhausen Duitsland.

Picnic timmert hard aan de logistieke weg. Niet alleen in Nederland. Picnic dat in 2018 is begonnen in Duitsland, opent volgend jaar een groot geautomatiseerd fulfilment center in Oberhausen. Het dc wordt het vierde fulfilment center bij onze oosterburen en veruit de grootste en meest geautomatiseerde.

Automatisering troef

Op het moment dat het eerste geautomatiseerde dc in Utrecht op het punt van operatie staat, de bouw van het tweede geautomatiseerde dc in Ridderkerk begonnen is, en de komst van het derde geautomatiseerde operatie in Zwolle is aangekondigd, bouwt Picnic ook een geautomatiseerde operatie in Oberhausen.

Oberhausen fulfilment center

In Duitse stad vlak over de Nederlandse grens bouwt Picnic een fulfilment center vergelijkbaar met Utrecht, maar dan twee keer zo groot. In het Ruhrgebied verrijst een dc van zo’n 42.000 vierkante meter, vergelijkbaar met het geplande geautomatiseerde dc in Zwolle waarvan de bouw in januari 2022 start.

Als je je afvraagt waar betalen die online kruideniers dit van? Picnic haalde in het najaar 600 miljoen groeigeld op via Bill en Melinda Gates.

Lees binnenkort alle ins en outs over het eerste geautomatiseerde dc in Utrecht
Nog geen abonnee? bekijk de (digitale) opties

Automatiseringssystemen Picnic TGW

Het nieuwe dc dat ruim 40.000 vierkante meter groot wordt, wordt gedomineerd door slimme automatisering en software. Picnic kiest daarbij voor dezelfde systemen van TGW als in Utrecht, omdat de systemen als de Kingdrive (conveyor) en Flashpick Picnic erg aanspreekt en ‘goed bij onze visie passen’, verklaarde Fredrik Nieuwenhuys, medeoprichter van Picnic al eerder.
In het nieuwe warehouse, worden net als in het fulfilment center in Utrecht, artikelen in drie temperatuurzones (vries, koel en ambient) opgeslagen en gepickt.

Het dc moet in 2023 operationeel zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven