Picnic start bouw tweede geautomatiseerd distributiecentrum • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Picnic start bouw tweede geautomatiseerd distributiecentrum


De bouw van het tweede geautomatiseerde dc van Picnic is begonnen. De eerste paal van het nieuwe fulfilment center in Ridderkerk is geslagen.

Picnic, dat binnenkort zijn eerste geautomatiseerde dc in Utrecht in gebruik neemt, vestigt zijn tweede geautomatiseerd distributiecentrum in Ridderkerk.

Groot en geautomatiseerd dc Picnic

Het warehouse, ingericht door TGW en gebouwd door Aan de Stegge Twello dat ook het xxl-dc in Zwolle bouwt, is met een vloeroppervlak van 42.000 vierkante meter in zijn soort een van de grootste in Europa en bevat onder meer geautomatiseerde sorteer-, inpak- en distributiemachines.

Het fulfilmentcenter gebruikt de laatste technologie op het gebied van robotisering om aan ruim 200.000 gezinnen per week de boodschappen te kunnen leveren. Verdeeld over drie temperatuurzones is er ruimte voor meer dan 200.000 kratten om producten in op te slaan. 

800 medewerkers

Hoewel het fc geautomatiseerd is en heel efficiënt werkt, heeft het straks nog steeds veel arbeidskrachten nodig, naar schatting 800. Om deze banen in te vullen gaat Picnic samenwerken met de gemeente Rotterdam. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven