Picnic opent wéér nieuw distributiecentrum • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Picnic opent wéér nieuw distributiecentrum


Picnic blijft bouwen. De websuper opent begin volgend jaar een nieuw distributiecentrum in Dordrecht. Van hieruit worden nog meer klanten in Brabant en Zuid-Holland bediend.

Op het moment dat het eerste geautomatiseerde dc in Utrecht op het punt van operatie staat, de bouw van het tweede geautomatiseerde dc in Ridderkerk begonnen is, en de komst van het derde geautomatiseerde operatie in Zwolle is aangekondigd, kondigt Picnic de bouw van een dc in Dordrecht aan.

Distripark Dordrecht

Met een vloeroppervlak van ruim 30.000 vierkante meter is het een van de grootste distributiecentra van Picnic in Nederland.  Het nieuwe distributiecentrum is gelegen op het nieuwe bedrijventerrein DistriPark Dordrecht, direct aan de A16. Het biedt straks werk aan ongeveer 300 tot 500 mensen.

Automatisering

Het fulfilment center wordt niet zo zwaar geautomatiseerd als de dc’s in Utrecht, Zwolle en Ridderkerk. Geheel manueel wordt het ook niet. Welke material handling systemen er precies in komen, is niet vermeld.

Picnic huurt het distributiecentrum van ontwikkelaars Proptimize & Built to Build. De Mik Bedrijfshuisvesting adviseerde in collegiale samenwerking met Bridgegap, Proptimize en Built to Build bij de verhuur aan Picnic. Denc architecten was verantwoordelijk voor het design en Remmers Bouwgroep voor de bouw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven