GXO Logistics zet vol in op robots in Nederlandse warehouses • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

GXO Logistics zet vol in op robots in Nederlandse warehouses


GXO gelooft in automated mobile robots (AMR’s) en introduceert daarom binnenkort een vloot AMR’s in het VK én Nederland.

GXO kondigde recent nog een primeur aan in de sector met de inzet van 6 River Systems collaboratieve robots op meerdere tussenverdiepingen. Bij die AMR investering blijft het niet. De logistieke afsplitsing van XPO, implementeert de komende maanden meerdere robots in zijn warehouses in Nederland en het VK.

Lees ook
Robotisering of mechanisering? De belangrijkste afwegingen op een rij

Voordelen AMR’s

Phil Shaw, GXO Vice President, Center of Excellence: “In de afgelopen 18 maanden hebben we onze inzet van modulaire technologieën versneld. Omdat deze AMR’s klein en mobiel zijn, hebben ze aanzienlijke voordelen ten opzichte van zwaardere, vaste installaties. Tijdens het laatste kwartaal van 2021 hielp ons gebruik van AMR’s onze klanten om de voortdurende verschuiving naar e-commerce in het koopgedrag van consumenten te beheersen.”

Robots GXO

GXO maakt onder meer gebruik van robots van 6 River Systems, overgenomen door Shopify, Lowpad (onder meer bekend van e-fulfilment bedrijf Monta) iFollow en Locus, die ook actief zijn in het dc van Ceva in Oud Gastel.

Lowpad GXO Nederland

In een distributiecentrum van 40.000 vierkante meter in Nederland gebruikt GXO Lowpad-robots om de activiteiten in de traditioneel handmatig gerichte voedingsmiddelen- en drankenindustrie te optimaliseren. Deze AMR’s worden geleid door aangepaste software en routeringsalgoritmen die zijn ontworpen om het distributieproces te optimaliseren.

Innovatiedrang

In 2021 implementeerde het bedrijf meer dan 2.000 robots, een stijging van 100% op jaarbasis. GXO test momenteel 200 nieuwe technologieën van ongeveer 100 nieuwe leveranciers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven