Ga naar hoofdinhoud

Producent van magazijnrobots voor 408 miljoen euro gekocht


6 River Systems is overgenomen door het Canadese e-commercebedrijf Shopify. Het overnamebedrag bedraagt 408 miljoen euro, waarvan 40 procent uit aandelen bestaat. De overname wordt in het laatste kwartaal van 2019 definitief afgerond. 

Fulfilmentnetwerk

Shopify begon in juli met de bouw van een fulfilmentnetwerk. Dit netwerk komt in het kort op het volgende principe neer: Shopify huurt opslagruimte in verschillende steden in de Verenigde Staten, aangesloten webshops kunnen hier delen van huren en vervolgens kunnen hun pakketten vanuit die centra worden verstuurd. Shopify wil pakketjes uiteindelijk binnen twee dagen in 99 procent van de Verenigde Staten kunnen bezorgen.

Shopify trekt de komende jaren honderden miljoenen euro’s uit om dit netwerk op te bouwen en te professionaliseren. De koop van 6 River Systems (6RS) maakt onderdeel uit van die ambitie. 

Investeerders pompen tientallen miljoenen euro’s in bedrijven die zich met de ontwikkeling van magazijnrobots bezighouden.

De gouden eeuw van robotica?

Shopify heeft 6 River Systems gekocht om de robots van dat bedrijf in hun warehouseactiviteiten te kunnen integreren. Dat Shopify in robots/cobots gelooft, bleek wel uit een blogpost van Matt Murphy. Murphy, die partner is bij een durfkapitaalbedrijf dat al in 6RS investeerde, schreef: “We staan aan de vooravond van de gouden eeuw van robotica.”

Bekijk hier een video van de ‘Chuck’.

Chuck

Een van de bekendste robots van 6 River Systems is de ‘Chuck’. Dat is een autonoom rijdend karretje dat orderpickers helpt bij het picken en vervpakken. De Chuck wordt al in veel magazijnen gebruikt wordt, waaronder bij logistiek dienstverlener Bleckmann in Almelo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven