Cobots actief op verschillende verdiepingen in warehouse: GXO heeft de ‘primeur’ • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Cobots actief op verschillende verdiepingen in warehouse: GXO heeft de ‘primeur’


GXO realiseert een primeur in de sector met de inzet van 6 River Systems collaboratieve robots op meerdere tussenverdiepingen in een van zijn distributiecentra in Engeland

GXO, dat na de afsplitsing van XPO een kaskraker blijkt, heeft volgens eigen zeggen een primeur in de sector. De logistieke dienstverlener zet cobots in van 6 River System, dat is overgenomen door Shopify, is op meerdere tussenverdiepingen in een van zijn distributiecentra in Milton Keynes, Engeland.

Robotisering GXO

“Deze installatie op meerdere verdiepingen is baanbrekend voor ons en een primeur in onze branche,” aldus Gavin Williams, Managing Director, GXO UK en Ierland. “De oplossing illustreert onze aanzienlijke investering in technologie die ons helpt de productiviteit voor onze klanten en de veiligheid voor onze collega’s te verbeteren en tegelijkertijd de verticale magazijnruimte in Europa te optimaliseren.”  

Lees ook
Robots moeten Geodis wendbaarder en efficiënter maken

Cobots

GXO werkte samen met 6RS aan het ontwikkelen en testen van nieuwe functies op de cobots, die automatisch van de ene naar de andere locatie rijden met gepickte items, waardoor de werknemers minder lang hoeven te lopen en efficiënter items uit de voorraad kunnen picken.

Op een andere GXO-locatie in Stoke-on-Trent hebben de cobots, die “Chucks” worden genoemd, de nauwkeurigheid van het orderverzamelen met 40 procent verbeterd en de trainingstijd voor nieuwe medewerkers met 80 procent verminderd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven