Geodis tackelt (e-commerce) groei door robots en extra warehouseruimte in Nederland • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Geodis tackelt (e-commerce) groei door robots en extra warehouseruimte in Nederland


Geodis breidt zijn warehouse capaciteit in Nederland uit. De warehouses worden uitgerust met slimme robots.

Geodis, dat een mega de heeft gepland in Almere, opent binnenkort een extra warehouse in Venlo. De extra capaciteit en de inzet van slimme robots van Locus Robotics, dat vol inzet op de Europese markt, moeten de groei van haar retailklanten opvangen.

Het dc in Venlo wordt 9.000 vierkante meter groot. Eind vorig jaar opende Geodis, in afwachting van het toekomstige mega dc Trade Port Noord in Venlo dat 130.000 vierkante meter groot wordt, al een magazijn van 17.000 m² in Almere.

Robots

Het is de bedoeling dat beide sites worden uitgerust met de nieuwste automatiseringstechnologieën. Zo staan er autonome mobiele robots van Locus Robotics gepland, robots die al een sinds 2020 actief zijn in het warehouse van Ceva Logistics.

De robots moeten het pickproces ondersteunen en de fysieke belasting van werknemers te verminderen. Om diezelfde reden sloot Geodis recent een mega contract met Autostore.

E-commerce groei

“We zien de stijgende vraag naar e-logistiek niet alleen in Nederland maar in heel Europa en willen onze klanten niet alleen ondersteunen bij het behalen van hun doelstellingen, maar ook om hun groeipartner te zijn”, zegt Thomas Kraus, President & CEO van Geodis North , Oost- en Midden-Europa. “De uitbreiding van de magazijnruimte in Nederland in combinatie met onze expertise in e-logistiek, markeert een nieuwe belangrijke mijlpaal in onze groeiambities.”

Lees ook
Geodis breidt e-commerce activiteiten in België uit met nieuw sorteercentrum en kantoor

Omnichannel groei

Geodis heeft momenteel al een dc  van 16.000 m² in Almere, waarmee de capaciteit daar is verdubbeld. “Deze uitbreiding is nodig omdat de pandemie een aanzienlijke overprestatie heeft veroorzaakt bij veel van onze huidige klanten en om onze nieuwe klanten te ontvangen”, zegt Mark van den Assem, Managing Director van Geodis in de Benelux.

“Vooral van bedrijven met een omnichannel-aanpak wordt verwacht dat ze hun omzet nog verder zullen vergroten. Om deze multi-channel retailers te voorzien van een logistieke oplossing voor de lange termijn met het hoogst mogelijke serviceniveau en de hoogst mogelijke efficiëntie, was extra magazijnruimte nodig.”

De tweenieuwe dc’s hebben een BREEAM “Good” certificering. Inmiddels heeft Geodis  bijna 220.000 m² magazijnen in Nederland, waaronder Venlo, Amsterdam, Almere & Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven