Robots moeten Geodis wendbaarder en efficiënter maken • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Robots moeten Geodis wendbaarder en efficiënter maken


Geodis gaat Autonomous Mobile Robots (AMR) van Geek+ inzetten. De robots moeten de logistieke dienstverlener sneller, accurater en efficiënter maken.

Robots rukken op, ook bij Geodis. De logistieke dienstverlener, dat recent een mega Autostore contract sloot, maakt nu werk van zelfrijdende robots in het warehouse.

In Yuen Long Warehouse Distribution Center (YLDC) in Hong Kong kiest Geodis voor Autonomous Mobile Robots van Geek+.

Robots moeten zorgen voor operationele efficiëntie

Onno Boots, regional president & ceo, Asia Pacific zei: “Onze investeringen in dit AI-gestuurde automatiseringssysteem bieden een substantiële waarde voor de e-commerce- en retailklanten Deze oplossingen brengen niet alleen kostenbesparingen op de lange termijn, operationele efficiëntie en veiligheid met zich mee, maar stellen ons ook in staat om hoge kwaliteitscontrolenormen te handhaven en klanten een grotere snelheid en flexibiliteit bij het verplaatsen van goederen te bieden.”

Lees ook
Geodis telt razendsnel voorraad met de Countbot

Opslagcapaciteit te maximaliseren

Geodis eerste AMR-implementatie omvat op maat gemaakte opslagrekken en planken die geen gangpaden nodig hebben. Deze opslagbuffer met hoge dichtheid stelt het bedrijf in staat zijn opslagcapaciteit te maximaliseren. Bovendien zullen de Geek+-robots worden gebruikt voor het lokaliseren, volgen en verplaatsen van inventaris via ‘Goods-to-Person Picking’-oplossingen.

Met deze methode kunnen bestellingen rechtstreeks worden afgeleverd bij pick- en packstations, waardoor operators geen looptijd hebben om naar artikelen te zoeken.

Picknauwkeurigheid

Naast een verbeterd gebruik van onroerend goed, minimaliseert de AMR-oplossing handmatige arbeid en vermindert het risico op menselijke fouten, waardoor de picknauwkeurigheid wordt verbeterd en het aantal fouten in de voorraadtelling wordt verminderd, is de verwachting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven