Geodis sluit mega contract met Autostore voor meer efficiency • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Geodis sluit mega contract met Autostore voor meer efficiency


Geodis investeert tientallen miljoenen in Autostore. Het robotsysteem moet de logistieke operatie van de dienstverlener efficiënter maken.

Geodis implementeert een AutoStore-systeem, zoals onder meer Active Ants in gebruik heeft, in een nieuwe fulfilmentsite in de Verenigde Staten voor een toonaangevende kledingretailer. Mar niet zomaar een Autostore systeem.

270.000 orderregels

in dienst van zowel de winkel- als direct-to-consumer kanalen, waardoor dit het AutoStore-systeem is met de hoogste doorvoer ter wereld. Geodis zal het AutoStore-systeem gebruiken om de fulfilment voor de retail- en e-commercekanalen van zijn klanten te vergemakkelijken om een echt omnichannel-oplossing te leveren. Geodis zal ook de AutoStore-technologie gebruiken om e-commerce retouren te versnellen.

Bastian

Voor de deal werkt Geodis samen met Bastian Solutions, een van de toonaangevende partners in AutoStore-installaties. Bastian is een bedrijf van Toyota Advanced Logistics actief in de Verenigde Staten.
“De strategische samenwerking van Geodis met Bastian Solutions en AutoStore zal ons nog meer efficiëntie en extra capaciteit bieden terwijl we namens onze klanten blijven navigeren door de voortdurende uitdagingen in de sector, zoals snel veranderende kooppatronen van consumenten en tekorten aan arbeidskrachten”, zegt Rob Thyen, Senior Vice President Engineering and Facilities bij Geodis in Amerika. “Door te investeren in technologie zoals het AutoStore-systeem, kunnen we ervoor zorgen dat we de toekomstige groei van onze klanten ondersteunen en hun verwachtingen overtreffen.”

Piece picking robots

Naast AutoStore-opslag- en fulfilmenttechnologie, zal er in het ruim 120.000 vierkante meter grote warehouse ook gerobotiseerd piece picking met vijf robotarmen plaatsvinden en geautomatiseerd verpakken. De bouw van de site zal naar verwachting in januari 2022 beginnen en in november 2022 worden afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven