Opnieuw warehouse flitsbezorger onder vuur • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw warehouse flitsbezorger onder vuur


Flitsbezorgers rukken op, de protesten tegen de supersnelle bezorgdiensten ook. Dit keer moet Flink er aan geloven.

Het fenomeen flitsbezorging is bezig met een ongekende opmars in Nederland. Met de oprukkende supersnelle last mile boodschappendiensten nemen ook de zorgen en overlast toe.

Lees ook
Flitsbezorgers: de opmerkelijke rappe opmars is pas net begonnen; de logistieke uitdagingen ook

Sluiting en protest tegen warehouse

Sloot de gemeente in december al een mini warehouse van Zapp in de Fagelstraat in Amsterdam West, nu zijn het de bewoners in de omgeving van het Limburg Stirumplein in Amsterdam die in opstand komen. Zij zijn een petitie gestart tegen de komst van flitsbezorger Flink.

Zij vrezen dat de dark store van de flitsbezorger gaat zorgen voor overlast, meldt Distrifood.nl dat refereert aan de website dewestkrant.nl.

Warehouse (dark store) overlast

De bewoners klagen over weinig ruimte voor laden en lossen en de bezorgfietsen. Ook vrezen ze verloedering van hun buurt. Volgens Melanie van der Horst (D66) bestuurder van stadsdeel West werkt het college van B en W volgens Van der Horst aan een beleidsstuk waaruit duidelijk moet worden wat wel en niet is toegestaan bij flitsbezorging. Op het raam van het pand waar Flink wil beginnen is door de bewoners een boodschap geplakt. Die luidt als volgt: ‘Hier geen flitsbezorgers. Wij willen winkels.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven