Amsterdam sluit distributiecentrum flitsbezorger • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Amsterdam sluit distributiecentrum flitsbezorger


Gemeente Amsterdam sluit een warehouse van flitsbezorger Zapp. Het magazijn geeft teveel overlast voor de buurt

Hoewel er nog een wereld te winnen is qua duurzame last mile, schieten flitsbezorgers als paddenstoelen uit de grond in Nederlandse steden waaronder Amsterdam. De oprukkende supersnelle boodschappenbezorgdiensten geven ook steeds meer overlast. Reden voor de gemeente Amsterdam een warehouse ‘dark store’ genoemd te sluiten van Zapp.

Overlast mini dc’s

In verband met overlast (dubbel geparkeerde auto’s van leveranciers of rondhangende bezorgers die wachten op een bestelling) moet een mini distributiecentrum van Zapp op de Fagelstraat in West sluiten, meldt AT5.

Buurtvervuiling

De mini- distributiecentra zijn vaak gehuisvest in de stad in vaak onopvallende (voormalige winkel-)pandjes. De afgeplakte puien waarachter de mini-dc’s zijn gehuisvest, bevorderen de aantrekkelijkheid van de wijk niet.

De magazijnpunten van flitsbezorgers bezorgen ook veel overlast voor de buurten waar ze zijn gevestigd. Daarom heeft de gemeente besloten om een van deze magazijnen verplicht te laten sluiten. Naar andere magazijnpunten loopt nog een onderzoek. 

Foto: Zapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven