Ga naar hoofdinhoud

GXO bouwt mega distributiecentrum vlak over de grens in Duitsland


GXO Logistics heeft plannen aangekondigd voor een ‘meerjarige uitbreiding’ van zijn logistieke activiteiten in Duitsland, inclusief de aankoop van een nieuw, reuze distributiecentrum.

Zo gaat de logistieke dienstverlener er acht warehouse operaties er bij doen in vijf landen voor Kellog’s. In Heerlen opent GXO een nieuw, geautomatiseerd distributiecentrum voor JD Sports.

387.000 vierkante meter warehouse

Enkele kilometers over de grens bouwt het een mega dc. Als onderdeel van de uitbreiding investeert het bedrijf in een nieuw magazijn van 387.000 m² in de Duitse stad Dormagen, tussen Düsseldorf en Keulen. Het magazijn zal een reeks energiezuinige voorzieningen bevatten, evenals technologie waaronder autonome mobiele robots (AMR’s) en goods to person systemen.

Robotisering

Details over de robotkeuzes zijn niet bekendgemaakt. GXO zet vol in op robotisering. Waar het in Nederland recent koos voor Locus Robotics, spreidt het zijn opties in andere landen. GXO maakt onder meer gebruik van robots van 6 River Systems, overgenomen door Shopify, Lowpad (onder meer bekend van e-fulfilment bedrijf Monta) iFollow en Locus, die ook actief zijn in het dc van Ceva in Oud Gastel.

Duurzaamheid

De faciliteit streeft naar een DGNB Gold certificering voor duurzaamheid. Stefan Van Hoof, GXO’s Managing Director voor Duitsland & Oost-Europa: “Ik kijk ernaar uit om gebruik te maken van GXO’s best-in-class technologieën en klantgerichtheid om het logistieke landschap op te schudden en onze activiteiten in Duitsland snel te laten groeien.”

Richard Cawston, GXO’s President voor Europa, voegde hieraan toe: “Een van de vele voordelen van onze overname van Clipper was de groei van onze aanwezigheid in Duitsland. We zijn erg enthousiast over de aanzienlijke groeimogelijkheden in deze zeer aantrekkelijke markt.”

Groei Duitsland

GXO verwacht dat de Duitse contractlogistiekmarkt, die naar schatting jaarlijks 20 miljard dollar aan inkomsten genereert, binnenkort een periode van snelle groei zal doormaken “als gevolg van de voortdurende modernisering van toeleveringsketens, de versnelling van nearshoring en de toenemende vraag van bedrijven om uit te besteden om de kosten te verlagen, de efficiëntie te verbeteren en een best-in-class consumentenervaring te leveren”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven