GXO en Kellog's breiden samenwerking uit met acht warehouses in vijf landen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

GXO en Kellog’s breiden samenwerking uit met acht warehouses in vijf landen


GXO en Kellog gaan nauwer samenwerken in Europa. De logistieke dienstverlener gaat acht warehouse operaties er bij doen in vijf landen.

GXO heeft opnieuw een contract met een klant verlengd en uitgebreid. Na de uitbreiding met Sainsbury’s is nu de beurt aan Kellog’s dat vlak over de grens een nieuw distributiecentrum bouwt. GXO gaat dat warehouse runnen.

Uitbreiding

De vernieuwde overeenkomst heeft verder betrekking op het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland en Polen. “We zijn verheugd om onze samenwerking met Kellogg te verlengen en uit te breiden. De toekomstige focus blijft liggen op het toevoegen van waarde aan de logistieke activiteiten van Kellogg”, aldus Richard Cawston, President, Europe van GXO.

De bedrijven werken samen om op acht verschillende sites in Europa technologieën en innovatieve methoden toe te passen. Bruno Esmeraldo, European Logistics Director van Kellogg: “Door samen te werken met een bedrijf dat data-gedreven is, zoals GXO, kunnen we onze zichtbaarheid van operationele en serviceprestaties verbeteren en meer proactieve besluitvorming mogelijk maken. Ons gezamenlijke doel om operationele excellentie te bereiken, in combinatie met de juiste technologische oplossingen die onze ESG-doelstellingen ondersteunen, vormt een sterke basis voor de toekomst.”

Samenwerking

GXO en Kellogg werken al langere tijd samen in verschillende Europese landen.

In het Verenigd Koninkrijk, waar de bedrijven in 2008 begonnen samen te werken, beheert GXO drie magazijnen voor Kellogg en heeft het ongeveer 350 teamleden in dienst. In Spanje werken GXO en Kellogg sinds 2018 samen. GXO beheert ongeveer 150.000 m2 in twee magazijnen met meer dan 100 teamleden voor Kellogg, waardoor levering aan het Iberisch schiereiland, Zuid-Frankrijk en de VS mogelijk is.

Duitsland

In Duitsland hebben GXO en Kellogg onlangs hun langdurige samenwerking uitgebreid in de vestiging in Bremen. Hier werken 71 teamleden die de hele Duitse markt bedienen. In Kutno, Polen, bevindt zich een magazijn van 90.000m2waar ongeveer 120 mensen werken. Dit magazijn biedt opslag, orderverzameling, verpakking en co-packing diensten.

Automatisering

GXO heeft onlangs innovatieve automatisering en technologieën geïmplementeerd op de locatie in Kutno, waaronder een Pallet Shuttle Racking System, dat de opslagdichtheid en efficiëntie verbetert. Dankzij deze automatisering heeft GXO het stapelen van pallets met 90% verkort (van 24 naar 1,5 minuut), het plasticverbruik met 85% verminderd (van 15 naar 1 laag) en de ergonomie en veiligheid voor teamleden verbeterd.

Nieuw WMS

Als onderdeel van de nieuwe overeenkomst heeft GXO zijn Reflex web WMS geïmplementeerd in vestigingen in Spanje en het Verenigd Koninkrijk, en zal het hetzelfde doen in België. Daarnaast werkt GXO samen met Kellogg aan de ontwikkeling van digitale rapportagemetrics. Het doel hiervan is om de zichtbaarheid van de operationele en serviceprestaties verder te verbeteren en meer datagestuurde besluitvorming mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven