Sneak preview: het nieuwste gerobotiseerde fulfilment center van Active Ants • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Sneak preview: het nieuwste gerobotiseerde fulfilment center van Active Ants


Active Ants is weer een fulfilment center rijker. In het Belgische Willebroek heeft de e-fulfilment speler zijn warehouse in het buiten Nederland geopend waar robots de dienst uitmaken.

 Active Ants heeft de stap gemaakt naar het buitenland. De e-fulfilment partij is na jaren enkel actief te zijn geweest in Nederland nu ook operationeel in België, het land van moederbedrijf Bpost. Niet met zo maar een fulfilment center, maar met misschien wel het meest gerobotiseerde dc van België. 

Robots domineren het warehouse

Diverse robots, AMR’s, slimme inpakmachines en kunstmatige intelligentie zijn gecombineerd voor een zo efficiënte mogelijke operatie, ook die voor de online drankenhandel van Nedcargo. Het 10.000 vierkante meter grote magazijn in Willebroek is qua omvang de helft kleiner dan het dc dat Active Ants in 2020 opende in Roosendaal. Het dc mag dan kleiner zijn; aan slimme techniek geen gebrek, want het dc is op dezelfde technische leest geschroeid qua robotisering en material handling systemen als zijn grotere broer in Noord-Brabant. Net als in Roosendaal werken mens en robot efficiënt samen.

Autostore

Opslag, orderpicking en sorteren zijn volledig geautomatiseerd. Voor de opslag wordt, net als in Nieuwegein en Roosendaal, gebruik gemaakt van het Autostore opslagbakken systeem waarbij een twintig robots goederen uit het systeem halen en naar de medewerkers brengen. In dit compacte opslagsysteem, dat Swisslog installeerde, worden kleine consumenten goederen opgeslagen tot dertig kilogram.

Noorse en Indiase robots

Combinatie van robots Maar de grootste innovatie is niet deze, inmiddels alom bekende techniek, maar juist de combinatie van verschillende robottechnieken. De e-fulfilment speler heeft ervoor gekozen om het Noorse goods to man systeem Autostore te combineren met Autonomous Mobile Robots” (AMR’s) van Grey Orange uit India.

Hele artikel voor abonnees

Lees binnenkort het hele artikel op Warehouse Totaal exclusief voor abonnees.
Nog geen abonnee? Bekijk de (digitale) opties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven