Active Ants verdubbelt Autostore systeem in Roosendaal • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Active Ants verdubbelt Autostore systeem in Roosendaal


E-fulfilment speler Active Ants gaat zijn Autostore capaciteit in Roosendaal ruim verdubbelen. Hiermee krijgt het bedrijf één van de grootste Autostore operaties in de Benelux.

200.000 bakken, 200 robots en 16 orderpick poorten. Dat zijn de cijfers die binnenkort horen bij het Autostore systeem van Active Ants.  De e-fulfilment speler, die recent een hypermodern fulfilment center in België heeft, breidt zijn site in Roosendaal flink uit qua capaciteit.

Autostore pionier

Active Ants gebruikt de Autostore sinds 2015. Het systeem in het warehouse in Nieuwegein werd destijds gelanceerd met 30.000 bakken, 16 robots en 4 poorten.  Die operatie werd eerder vanwege ruimtegebrek al uitgebreid. Die forse uitbreiding valt in het niet bij de slag die de e-fulfilment speler nu maakt in Roosendaal.

Forse uitbreiding Autostore en robots

Het Autostore systeem in de site in Roosendaal herbergt momenteel 50.000 bakken, 50 robots en 65 AMR’s die de lege dozen naar de medewerkers brengen bij één van de vier pickstations onderaan het Autostore systeem. Ook brengen ze gepickte dozen naar de inpakmachines.  

Groei in nieuwe en bestaande klanten groeien nopen tot uitbreiding. Ook seizoensinvloeden zoals kerst en black Friday dwingt Active Ants op te schalen om grote pieken te kunnen verwerken. Februari 2022 moet de uitbreiding operationeel zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven