Ga naar hoofdinhoud

Active Ants opent in België nieuwste e-fulfilment center van de toekomst


Active Ants is weer een fulfilment center rijker. In het Belgische Willebroek heeft de e-fulfilment speler zijn nieuwste warehouse officieel geopend. Een volgende dc is al gepland.

Maanden nadat Active Ants het eerste test pakketje inpakte die door een robot is gesorteerd, is het nieuwste e-fulfilment center van Active Ants in Willebroek, België officieel geopend.

Tweede robot dc

Het 10.000 m2 grote magazijn in Willebroek is qua omvang de helft kleiner dan het dc dat Active Ants in 2020 opende in Roosendaal. Het dc is wel op dezelfde leest geschroeid qua robotisering en material handling systemen.

Autostore centraal

Basis van het warehouse, waar ook de dranken e-fulfilment voor Nedcargo wordt gedaan, is de Autostore. Een twintigtal speciale opslagrobots rijden bovenop de bakken over een grid en halen deze één voor één naar boven in functie van de bestellingen. De robots brengen deze bakken daarna naar de medewerkers aan de vulstations, ook wel pickingstations genoemd. 

Robots

Dertig autonomous mobile robots” (AMR’s) van Grey Orange brengen lege dozen naar de medewerker die deze vult met goederen die door de opslagrobots zijn aangeleverd. Vervolgens rijden de draagrobots naar verschillende inpakmachines die de dozen op maat sluiten – wegen en voorzien van een verzendlabel, zodat er geen opvulmateriaal nodig is en zo weinig mogelijk ‘lucht’ wordt vervoerd naar de klant.  Eens gevuld, gesloten en bedrukt, pakken de draagrobots de pakjes weer op en sorteren ze naar de respectievelijke vervoerders, zoals bpost.  

“De opslag, het order-picking, het verpakken en het sorteren zijn dus volledig geautomatiseerd. Voor het order-picken werken medewerkers efficiënt samen met robots. De retourstroom en de ontvangst van goederen blijven handmatige processen. ” Aldus Jeroen Dekker, managing partner bij Active Ants.”

Slimme verpakkingsmachines

Speciaal voor Active Ants werd een sluitmachine ontwikkeld met ingebouwde printer. Hierdoor kan iedere verzender zijn eigen maatwerk geprinte doos krijgen. “Door deze unieke functionaliteit stellen we grote maar nu ook kleinere webwinkels in staat om een maatwerk verpakking te voeren.” verklaart Gert Hellemans, General Manager van Active Ants België.

Nieuw fulfilment center Duitsland

Dit najaar opent Active Ants ook een dc in Duitsland. Hiermee staat de teller nu op 11 commerciële fulfilment centra van moederbedrijf bpost. Active Ants met vier sites (in Nederland, België en Duitsland) en 7 sites van Radial in Europa (in België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Polen). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven