Ga naar hoofdinhoud

Plus verwelkomt eerste producten in geautomatiseerd warehouse Oss


Het nieuwe Plus distributiecentrum in Oss is operationeel. De eerste leveranciers hebben goederen afgeleverd. De komende weken wordt het distributiecentrum verder gevuld.

Een mijlplaal voor Plus. De retailer heeft een eerste stap gezet in het in gebruik nemen van zijn geautomatiseerde warehouse in Oss. De eerste producten zijn gearriveerd in het dc, dat in eerste instantie in Tiel moest komen.

Belevering eerste winkel

Rowell Versleijen, directeur Supply Chain bij Plus: “Na jarenlange voorbereiding is dit een geweldige stap naar de meest efficiënte en duurzame supply chain voor Plus. Het is prachtig om te zien hoe de machine nu draait en we op weg zijn richting het beleveren van de eerste winkel vanuit dc Oss.”

Cijfers warehouse Plus

Het nieuwe distributiecentrum, dat al wordt uitgebreid, biedt ruimte aan circa 12.000 verschillende producten. Dit betreft het complete assortiment aan houdbare producten van Plus. De komende tijd staat in het teken van het opbouwen van de voorraad. Eind maart ontvangen de eerste winkels hun leveringen vanuit DC Oss. Op termijn neemt DC Oss alle activiteiten over van de vier bestaande Plus distributiecentra.

92 laad- en losdeuren

Het distributiecentrum op industriegebied Vorstengrafdonk staat op 9,3 hectare (19 voetbalvelden) en is 46.000 m2 groot. Het pand heeft 92 laad- en losdeuren en een productiecapaciteit van 400.000 colli per dag. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan het creëren van een prettige werkomgeving. Zo zijn fysiek zware processen gemechaniseerd, is er in alle ruimtes daglicht en zijn aanpassingen in de akoestiek gedaan om geluid zoveel mogelijk te dempen.

In juni 2020 is Bouwbedrijf Van de Ven gestart met de bouw. Mechanisatiepartner Witron heeft in 2021 en 2022 de volledige mechanisatie gebouwd.

BREEAM

Er wordt gebouwd volgens de BREEAM-methodiek en daarbij getoetst op negen duurzaamheidsaspecten. Keuzes in duurzaamheid zijn onder andere terug te zien in materiaalgebruik, waterhuishouding en warmteterugwinning. Zo liggen er ruim 11.000 zonnepanelen op het dak. Mede hierdoor heeft het pand de hoogste BREEAM ontwerpcertificaat: BREEAM Outstanding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven