Plus breidt geautomatiseerd warehouse Oss nu al uit • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Plus breidt geautomatiseerd warehouse Oss nu al uit


Het nieuwe geautomatiseerde distributiecentrum van Plus Retail moet nog officieel in gebruik genomen worden, maar het warehouse wordt nu al uitgebreid. Reden is de fusie van Coop.

De Nederlandse supermarktketen Plus Retail legt samen met hoofdaannemer Witron de laatste hand aan het nieuwe, geautomatiseerde dc voor droge goederen. Hoewel het warehouse in Oss nog officieel in gebruik moet worden genomen, wordt het dc nu al uitgebreid.

Aanleiding voor de uitbreiding van de logistieke capaciteit is de fusie van Plus met Coop, De logistieke processen van Coop worden deels geïntegreerd in het nieuwe sterk geautomatiseerde distributiecentrum in Oss. Plus timmert ook in Deventer aan de weg. Hier bouwt het bedrijf nieuw vers-distributiecentrum.

Vanaf 2023 wordt een substantieel deel van de 550 winkels bevoorraad vanuit een assortiment van meer dan 12.000 verschillende artikelen.

Automatisering uitbreiding

Het hart van het distributiecentrum is het OPM-systeem van Witron, oorspronkelijk ontworpen voor 20 COM-machines. Daar komen door Coop nu vier COM-machines bij. Ook het geautomatiseerde traymagazijn vóór het picking-gebied krijgt extra capaciteit. In dit gebied komen acht extra stapelkranen (48 in totaal) en 45.700 opslaglocaties (274.500 in totaal). Het geautomatiseerde palletmagazijn krijgt één extra stapelkraan (11 in totaal) en 2.700 opslaglocaties (29.500 in totaal). Alle extra stellingen, voertuigen, depalletizers en stretch-wrappers, inclusief transportbandsysteem en IT-gebaseerde verbindingen worden geïntegreerd in het bestaande gebouw. Dit is mogelijk door de reeds geplande uitbreidingsopties voor het magazijn te benutten.

Jack Kuypers, Senior Vice President North-West Europe bij Witron: “Dankzij het modulaire ontwerp van onze end-to-end-oplossingen en hun compacte afmetingen, kunnen we al tijdens de ontwerpfase zeer flexibele toekomstgerichte concepten voor onze klanten ontwikkelen, die gemakkelijk in een bestaand systeem te integreren zijn om het volume te vergroten, het productassortiment uit te breiden, pickstations toe te voegen of bedrijfsprocessen en materiaalstromen aan te passen. Dat is mogelijk als het systeem al vele jaren in bedrijf is, maar ook, zoals in het geval van Plus, als het systeem nieuw wordt gebouwd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven