PLUS zet streep door dc (en verhuist mogelijk naar Oss) • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

PLUS zet streep door dc (en verhuist mogelijk naar Oss)


De bouw van een warehouse voor PLUS in Tiel gaat waarschijnlijk niet door. Het bestemmingsplan is geschorst en daardoor kan de gemeente geen bouwvergunning afgeven. PLUS denkt nu na over Oss als alternatieve locatie.

Regionale dc’s gaan dicht

PLUS wil een ‘vergaand gemechaniseerd distributiecentrum’ bouwen. Vanuit dat warehouse had men vanaf 2020 alle logistieke activiteiten voor houdbare producten willen huisvesten; de sluiting van de regionale dc’s in Haaksbergen, Middenbeemster, Hendrik Ibo Ambacht en Ittervoort was al aangekondigd.

Vanwege een beroepsprocedure kan PLUS voorlopig niet in Tiel terecht en daarom is men met de gemeente Oss in gesprek om te kijken of daar wel gebouwd mag worden. Voor Tiel had PLUS een dc van 42.000 vierkante meter in gedachten. Van daaruit zouden de 262 vestigingen in Nederland bevoorraad moeten worden.

Bezwaar

In oktober werd overigens al duidelijk dat de werkzaamheden voor het warehouse in Tiel waren stilgelegd, nadat milieuorganisaties en omwonenden bezwaar hadden gemaakt. Warehouse Totaal schreef daar onderstaand artikel over.

Nettowinst

PLUS heeft verder tijdens het bekendmaken van de jaarcijfers laten weten dat 2018 is afgesloten met een nettowinst van 8,1 miljoen euro. Dat is 21,4 procent minder winst dan vorig jaar. De operationele EBITDA-winst steeg met 6,8 procent tot 92,4 miljoen euro. Tegelijkertijd stegen de kosten met 4,1 miljoen euro.

Warehouse Totaal is hét vakblad voor de interne logistiek. De redactie biedt volop mogelijkheden om samen te werken, zowel online als in print. In de rubriek ‘Best Practice’ staat een techniek of werkmethode centraal, terwijl nieuwe en innovatieve producten een plekje krijgen in ‘Product Spotlight’. Het is ook mogelijk om zelf een blog aan te leveren voor onze rubriek ‘Expertblogs’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar d.hurkmans@eisma.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven