Nieuw DC voor PLUS: 44.000 m2 en volop automatisering • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nieuw DC voor PLUS: 44.000 m2 en volop automatisering


Supermarktketen PLUS gaat zijn distributiecentrum in Oss flink automatiseren. De processen in dit dc verliepen tot nu toe conventioneel, maar vanaf nu gaat alles automatisch verlopen.

Vanuit Oss worden alle winkelorders van PLUS centraal verwerkt. Solution provider WITRON, met hoofdkwartier in het Beierse Parkstein, heeft als hoofdaannemer de opdracht gekregen voor het ontwerp en de bouw van het nieuwe automatiseringssysteem.

Centraal DC voor 270 winkels

Het complex wordt 44.000 vierkante meter groot en gaat vanaf november 2022 270 supermarkten in het hele land bevoorraden met het assortiment van bijna 12.000 verschillende droge producten.

410.000 dozen op topdag

De volledig automatische en semiautomatische WITRON-systemen OPM (Order Picking Machinery) met 20 COM-machines, DPS (Dynamic Picking System) met 12 werkstations en CPS (Car Picking System) picken en verzamelen op een topdag meer dan 410.000 dozen op rolcontainers en in bakken; op een winkelvriendelijke manier en foutloos.

Het centrum bevat ook een gemechaniseerd palletmagazijn met 26.800 voorraadlocaties, een traymagazijn met 357.000 trayvoorraadlocaties en een bakkenmagazijn met 27.500 bakken-locaties. De uiterst dynamische transportbandsystemen van WITRONs dochterbedrijf FAS en de intelligente WITRON-software portal 4.0 zorgen ervoor dat de materiaalstroom perfect aangesloten is, zowel fysiek als wat betreft de data.

https://www.witron.de/en/news-detail/article/the-witron-subsidiary-in-the-netherlands-celebrates-its-30th-anniversary.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven