Ga naar hoofdinhoud

Lineage Logistics: van 1 warehouse tot grootse coldstore speler ter wereld in tien jaar (video)


Lineage Logistics is misschien wel het snelst groeiende logistiek bedrijf ter wereld. In ieder geval is de opmars die het bedrijf heeft gemaakt in tien jaar reusachtig en opmerkelijk.

Lineage Logisics. Tot tien jaar terug had waarschijnlijk nog nooit iemand van het bedrijf gehoord buiten Amerika. Dat is niet raar want in die tijd had het bedrijf maar één warehouse, in Seattle. Daarna is het hard gegaan. De eerste kennismaking met het Amerikaanse bedrijf in Nederland was de overname van Partner Logistics in 2017. Sindsdien volgden vele overnames.

Overname Kloosterboer

De grootste en misschien wel meest bekende overname de afgelopen tijd was Kloosterboer in 2021. Een monumentale stap in de richting van onze visie om ‘s werelds meest dynamische temperatuurgecontroleerde logistieke bedrijf te worden met de mogelijkheid om klanten in verschillende landen over de hele wereld te bedienen. Zo omschreef het bedrijf deze stap.

Miljarden financiering

Gesteund door vele miljarden investeringsgeld bouwde het bedrijf de afgelopen maanden fors door aan zijn imperium. Sinds januari 2020 heeft Lineage $ 6 miljard aan financiering opgehaald, waardoor het een aanzienlijke oorlogskas heeft om te besteden aan technologie, faciliteiten en acquisities.

Meer overnames

Zo nam Lineage begin dit jaar H&S Coldstores, Frigocare Rotterdam en Van Tuyl Logistics over. De deals levert Lineage 250.000 kubieke meter koelopslagcapaciteit op in de Benelux.

In maart nam Lineage Veldboer, een eigenaar en exploitant van twee koelhuizen in Noord-Holland over. De twee vestigingen in Noord-Holland zijn samen goed voor 5.800 europallets, 10 koelcellen en vier vriestunnels. Naast het koelen, koelen en ontdooien, verzorgt Veldboer de in-house transport- en logistieke diensten en de klanten inklaringsondersteuning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven