Lineage neemt drie Nederlandse koel- vriesspecialisten tegelijk over • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Lineage neemt drie Nederlandse koel- vriesspecialisten tegelijk over


De overnamehonger van Lineage Logistics, het grootste koel- en vriesopslagbedrijf ter wereld, is nog niet gestild. Dit keer neemt het bedrijf drie Nederlandse bedrijven in 1x over.

Lineage Logistics, dat onlangs nog 1,7 miljard binnensleepte, zet zijn geld direct in om zich te versterken. ‘s-werelds grootste koel- vriesspecialist neemt drie Nederlandse bedrijven tegelijk over.

Lineage dat in 2021 nog Kloosterboer overnam, neemt nu H&S Coldstores, Frigocare Rotterdam en Van Tuyl Logistics over. De deals levert Lineage 250.000 kubieke meter koelopslagcapaciteit op in de Benelux.

Overname Van Tuyl

Van Tuyl Logistics is een Nederlandse leverancier van geconditioneerde logistiek gevestigd in Gameren die gekoeld en bevroren transport verzorgt, met een moderne vloot van 60 vrachtwagens en 90 trailers met een eigen reparatiestation, evenals opslagdiensten voor 30.000 palletplaatsen op verschillende temperaturen en een divisie voor vastgoedholding.

Overname H&S Coldstores

H&S Coldstores, met hoofdkantoor in Beneden-Leeuwen, Nederland, biedt end-to-end supply chain-services voor sap, waaronder transport, opslag, douane, productie, verwerking, laboratoriumtests en verpakkingsoplossingen. H&S Group biedt ook een pan-Europees netwerk van meer dan 250 voertuigen in particulier bezit en in onderaanneming, en meer dan 1.500 tankeenheden voor de vloeibare levensmiddelenindustrie.

Nederland logistiek cruciaal voor Lineage

“Nederland blijft een cruciaal knooppunt voor de voedselkoudeketen binnen de Europese markt, gezien de centrale ligging en bereikbaarheid van belangrijke zeehavens en inlandterminals. Dienovereenkomstig zal de toevoeging van Van Tuyl Lineage helpen om meer punten in de uitgebreide toeleveringsketens van onze klanten te verbinden.”

“H&S Coldstores is weer een fantastisch voorbeeld van onze voortdurende investeringen in Nederland”, zegt Harld Peters, Senior Vice President Europa bij Lineage. “Met name de gedifferentieerde sapmengdiensten van H&S Coldstores vormen een grote aanvulling op onze bestaande capaciteiten via onze recente overname van Kloosterboer, en zullen ons bedrijfsaanbod in de koelketen verder diversifiëren.”

Frigocare

Lineage kondigde ook de overname aan van de Nederlandse faciliteiten van Frigocare Rotterdam. Dat is gespecialiseerd in de invoer van diepgevroren vis, voornamelijk uit de Noord-Atlantische Oceaan en Azië via de haven van Rotterdam. Het bedrijf is gevestigd in het Waalhaven-gebied, vlakbij het voormalige Kloosterboer-complex. Het bedrijf beschikt daar over een koel- en vrieshuis met 15.000 palletposities.

De financiële voorwaarden van de transacties zijn niet bekendgemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven