Lineage Logistics spekt oorlogskas met 1,7 miljard dollar • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Lineage Logistics spekt oorlogskas met 1,7 miljard dollar


Lineage Logistics, het grootste koel- en vriesopslagbedrijf ter wereld blijft groeien; ook financieel. De koelvriesreus heeft $ 1,7 miljard opgehaald aan investeringsgeld. En dat geld wordt gebruikt voor verdere expansie.

Groot, groter. Groots. Dat is zeker van toepassing op Lineage Logistics, dat vorig jaar nog Kloosterboer overnam.

Lees ook
Lineage neemt drie Nederlandse koel- vriesspecialisten tegelijk over

Het grootste koel- en vriesopslagbedrijf ter wereld, waar Duco Buijze, logistiek manager van 2009 een prominente rol speelt, wil groeien en heeft daarvoor extra 1,7 miljard dollar in zijn oorlogskas. Het geld is onlangs opgehaald in een nieuwe financieringsronde.

Acquisities en investeringen

De nieuwe financiering zal Lineage helpen de groeiplannen te “verdubbelen”, zei Greg Lehmkuhl, de president en CEO van het bedrijf, dinsdag in een verklaring. De nieuwste investering geeft het bedrijf extra slagkracht voor toekomstige acquisities en investeringen in het internationale netwerk van Lineage, dat nu meer dan 400 faciliteiten in 19 landen omvat. Zo lijfde Lineage in 2017 al Partner Logistics in.

Magazijnautomatisering

Ook in thuisland de VS ziet het bedrijf kansen. De Amerikaanse voedselverladers hebben moeite om vrachtwagencapaciteit te vinden en zijn, net als andere verladers, op zoek naar alternatieve middelen om voedselproducten en voorraden te vervoeren. Technologie, waaronder magazijnautomatisering, wordt gezien als een belangrijk onderdeel van de oplossing, aldus de ceo.

Lineage is geen onbekende in geld ophalen. Sinds januari 2020 heeft Lineage $ 6 miljard aan financiering opgehaald, waardoor het een aanzienlijke oorlogskas heeft om te besteden aan technologie, faciliteiten en acquisities.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven