Zo automatiseert grootste online apotheek van Noorwegen zijn warehouse • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Zo automatiseert grootste online apotheek van Noorwegen zijn warehouse


De grootste online apotheek van Noorwegen, Farmasiet, investeert in de toekomst door zijn warehouse te automatiseren. De oplossingen van Knapp moeten meer snelheid en consistentie opleveren.

Farmasiet, de Noorse marktleider in de online farmaceutische detailhandel groeit hard en investeert darom in slimme techniek van Knapp, dat recent samenwerkt met Covariant.

Vorig jaar behaalde Farmasiet een omzet van ruim 46 miljoen euro. De groei van honderdduizend nieuwe klanten kan niet zonder logistieke gevolgen blijven en dus wordt er geïnvesteerd om de efficiency en leveringssnelheid te waarborgen.

Knapp

Farmasiet bouwt in Vetsby een nieuw warehouse dat wordt uitgerust met automatiseringstechniek. Farmasiet koos voor een oplossing die zich al heeft bewezen bij een groot aantal farmaceutische groothandels en apotheken in heel Europa.

Central Belt systeem en Pack2Patient

Voor het picken en sorteren van eenvoudige en complexe online bestellingen koos Farmasiet voor een combinatie van beproefde centrale conveyortechnologie en de Pack2Patient-oplossing. Een conveyorsysteem verbindt de gehele goederenstroom en wordt aangevuld met dozenopzetmachines en dozensluitmachines.

Het Central Belt System is ontworpen voor het automatisch verzamelen van geneesmiddelen en andere farmaceutische producten en kan tot 9.000 verpakkingen per uur verzamelen. Pack2Patient is verantwoordelijk voor de voortdurende inspectie van receptgeneesmiddelen en de controle van de verpakkingsetiketten.

Lees ook
Robotisering of mechanisering? De belangrijkste afwegingen op een rij

Automatisch sorteren

Het automatische sorteersysteem zorgt ervoor dat de hoogste kwaliteit en nauwkeurigheid gehandhaafd blijven tijdens het verzamelen van de artikelen. Dankzij de hoge mate van automatisering kunnen de meeste bestellingen automatisch worden verwerkt. Tot 95% van alle klanten ontvangen hun volledige bestelling in één pakket, ongeacht of de bestelling al dan niet op recept verkrijgbare geneesmiddelen, medische hulpmiddelen of andere goederen bevat.

“Het is belangrijk voor ons om voorbereid te zijn op de toekomst”, zegt Elisabeth Haug, CEO van Farmasiet. “ Met deze investering kunnen wij het bedrijf toekomstbestendig maken en zo onze ambitieuze doelstellingen ten behoeve van onze klanten en bedrijfseigenaren verwezenlijken.”

Klaar voor verzending in 10 tot 30 minuten

Bij Farmasiet worden de goederen momenteel nog handmatig gepickkt. Een efficiënte medewerker pikt ongeveer 200 orderregels per uur. De automatiseringsoplossing verwerkt ruim 6.000 orderregels per uur. De producten worden rechtstreeks in verzenddozen verzameld, die volautomatisch worden gesloten, geëtiketteerd en gesorteerd alvorens naar de klant te worden verzonden. Gemiddeld bedraagt de doorlooptijd vanaf de ontvangst van de bestelling tot het volledig verpakte en geëtiketteerde product 10 tot 15 minuten. Voor de meest complexe bestellingen die geneesmiddelen op recept bevatten, is maximaal 30 minuten nodig.

De nieuwe operatie moet september 2023 operationeel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven