Knapp wil robots nog slimmer maken met kunstmatige intelligentie van Covariant • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Knapp wil robots nog slimmer maken met kunstmatige intelligentie van Covariant


Knapp en Covariant, een AI-roboticabedrijf verlengen hun samenwerking. De deal moet de ontwikkeling van AI-aangedreven robotoplossingen verder stimuleren.

Robots in de logistiek in combinatie met kunstmatige intelligentie. Het nut en de noodzaak wordt steeds groter. Reden voor Knapp en Covariant hun samenwerking uit te breiden. Om diezelfde werkt Tompkins sinds kort samen met Plus One Robotics. Medio oktober 2021 kondigde Locus Robotics een soortgelijke samenwerking aan.

Knapp en Covariant hebben met de pickrobot Pick It easy van Knapp al meerdere projecten samen uitgevoerd, onder meer bij farmaceut McKesson.

Kunstmatige intelligentie

Aangedreven door de Covariant Brain, geavanceerde kunstmatige intelligentie, kan de robot verschillende verpakkingen en kenmerken op de geneesmiddelen herkennen. De robot verwerkt bestellingen volledig automatisch en voldoet aan alle wettelijke eisen om de patiëntveiligheid te waarborgen.

Nederlandse warehouse GXO

De Pick-it-Easy Robot wordt inmiddels gebruikt in een aantal verschillende industrieën, zoals e-commerce, foodretail, elektronica, cosmetica, mode en farma. Zo is de pickrobot ook in Nederland actief in het warehouse van GXO.

 Bij GXO Logistics in Nederland pakt de Pick-it-Easy Robot niet alleen modeartikelen, maar vult ook automatisch de zakken van een sorteersysteem. Het bedrijf heeft sinds juli vorig jaar de meest recente generatie robotstations in gebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven