Ga naar hoofdinhoud

Wehkamps manuele processen vragen om nieuw WMS; dit is de keuze en dit levert het op


Wehkamp zit midden in een nieuwe WMS implementatie voor zijn semi-automatische en manuele processen. De warehouses in ’s-Heerenberg en Maurik zijn al over op Manhattan WMS. Zwolle volgt in maart 2023.

Wehkamp investeert opnieuw fors in zijn interne logistiek. Zo wordt het pas uitgebreide en geautomatiseerde warehouse in Zwolle opnieuw vergroot. Er komt nog eens 30.000 vierkante meter bij.  Ook op het gebied van software worden er vernieuwingen doorgevoerd.

WMS Wehkamp

Wehkamp investeert in een nieuw WMS. De online retailer gebruikte tot voor kort Locus WMS van Centric in Maurik en in Zwolle, voor de semi-automatische en manuele producten, Kisoft van Knapp. Deze worden vervangen door het WMS van Manhattan. Maurik is al over en Zwolle volgt in maart dit jaar. Joris Nak, Product Owner Warehousing bij Wehkamp: “Kisoft werkt prima voor ons geautomatiseerde deel, maar minder goed voor manuele processen, vandaar dat we in Zwolle voor deze processen overgaan naar Manhattan.”

Het warehouse in Maurik is al over en dient daarmee als een testcase, omdat de logistieke operatie binnenkort geheel wordt overgeheveld naar Zwolle. Kisoft blijft het juiste systeem voor Wehkamp voor zijn geautomatiseerde deel. Het shuttlesysteem van Knapp is het kloppende hart hiervan.

Snelheid en flexibiliteit

Manhattan WMS moet Wehkamp meer snelheid en flexibiliteit geven. Bert Scheer, Head of Tech-OPS  bij Wehkamp: “Met het nieuwe WMS kunnen we een optimale vullingsgraad van het magazijn realiseren, omdat het systeem weet en aangeeft waar welk product moet worden opgeslagen. Dat vermindert de looptijden.”

Warehouse Kleertjes.com

Het nieuwe WMS is ook al geïmplementeerd in het dc van Kleertjes.com, dat vorig jaar werd overgenomen door Wehkamp. Dit warehouse aan de Duitse grens dient als extra opslagcapaciteit voor de e-commerce speler voor met name grotere producten.

1 WMS is het doel

Met de implementatie van Manhattan is de WMS honger nog niet gestild. Wehkamp wil op termijn toe naar één WMS systeem voor de hele operatie. Zoals het er nu uitziet moet dat Active WM van Manhattan worden, het systeem dat Scotch&Soda ook gebruikt. Scheer: “We hebben al geroken aan dit systeem, maar toen was het  voor ons nog niet geschikt, onder meer omdat we een heel eigen retourproces hebben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven