Ga naar hoofdinhoud

Koning opent nieuw dc wehkamp


Koning Willem-Alexander heeft gisteren in Zwolle het nieuwe distributiecentrum van wehkamp geopend. Het centrum, dat een oppervlakte heeft van 53.000 m2 en ruimte biedt aan vier miljoen producten, is het grootste geautomatiseerde e-commerce dc ter wereld.

Wehkamp heeft voor de bouw van het nieuwe dc diep in de buidel getast. De webwinkel investeerde maar liefst 100 miljoen euro in hypermoderne logistiek om zo het groeiend aantal klanten nog beter van dienst te zijn.

Een van de nieuwe diensten die wehkamp gaat aanbieden is same day delivery. Klanten krijgen vanaf dit najaar hun bestelde pakketje nog op dezelfde dag op iedere gewenste locatie in Nederland geleverd. Binnen dertig minuten na plaatsing van een bestelling staat een pakketje verzendklaar.

Daarnaast gaat de afhandeling van retourzendingen sneller en gemakkelijker. “Door de nieuwste automatisering in het distributiecentrum kunnen we onze klanten een state-of-the-art service aanbieden en is de kans op fouten tot bijna nul gereduceerd”, zegt CEO Gert van de Weerdhof.

Shuttle treintjes

De automatisering maakt dat er straks tweemaal sneller kan worden gewerkt dan met het systeem waar op de locatie in Dedemsvaart mee werd gewerkt. Het geautomatiseerde magazijnsysteem telt bijna 480.000 picklocaties waar de verschillende artikelen liggen opgeslagen. Geautomatiseerde OSR shuttle treintjes van Knapp, 468 in totaal, halen de artikelen uit het opslagsysteem, iets wat in Dedemsvaart nog handmatig gebeurde.

Naast de picklocaties is het dc ingericht met 2,5 kilometer stellingen voor hanggoed en 8.000 palletlocaties. Het systeem stelt wehkamp in staat om 80.000 pakketten per dag te versturen.

BREEAM ‘Excellent’

Het nieuwe gebouw heeft een BREEAM ‘Excellent’ certificering voor duurzaamheid. Op het dak van het pand ligt het grootste zonnepanelenveld van Nederland dat in veertig procent van de energiebehoefte voorziet. Daarnaast wordt er onder andere gebruikgemaakt van een warmte-koudeopslag en is een ecologische tuin aangelegd.

Online marktleider

wehkamp is met 1,7 miljoen vaste klanten, ruim 145 miljoen bezoekers per jaar en meer dan zeven miljoen zendingen per jaar een van de grootste webwinkels van Nederland. Ongeveer negentig procent van alle Nederlandse huishoudens is klant bij wehkamp. Het bedrijf is online marktleider in fashion, sport & vrije tijd, beauty & wellness en home en heeft een nummer drie positie in elektronica in Nederland. Het assortiment bestaat uit ruim 180.000 items.

Het nieuwe distributiecentrum vervangt het huidige distributiecentrum in Dedemsvaart dat sinds 1960 dienst heeft gedaan. Alle tweehonderd vaste medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe locatie.

Klik hier voor meer kengetallen over het nieuwe dc van wehkamp.

Wehkamp biedt zelf ook interessante online achtergrondinformatie over dit project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven