Logistiek 3.0 brengt Kruitbosch hogere opslagcapaciteit en efficiency • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Logistiek 3.0 brengt Kruitbosch hogere opslagcapaciteit en efficiency


Kruitbosch heeft zijn warehouse klaargestoomd voor de toekomst. Automatisering is de sleutel tot succes; nu en in de toekomst. Het gekozen Autostore systeem zorgt voor een forse toename van de opslagcapaciteit én de efficiency van de fietsgroothandel.

Een grote logistieke verandering dat was de keuze van Kruitbosch voor voice picking zp’n tien jaar geleden. Papieren picklijsten werden door de fietsgroothandel  ingeruild voor een spraakgestuurd picksysteem. De techniek was jarenlang de juiste oplossing voor de fietsgroothandel. Tot pakweg vier jaar terug. Onder druk van de fors toegenomen e-commerce toename, assortimentsuitbreidingen, diensten, groei en groeiplannen (Kruitbosch heeft de stap naar omringende landen gezet) werd ruimtegebrek qua opslag een steeds groter probleem en daarmee de efficiency waardoor de logistiek een remmende factor werd voor groei.

One stop shop

Ronald van der Hulst, logistiek manager Kruitbosch: “Om als groothandel relevant te zijn nu en in de toekomst is het belangrijk een one stop shop te zijn voor de klanten. Dat betekent veel merken aanbieden en exclusieve merken. (Kruitbosch heeft 170 leveranciers en 21.000 unieke producten in zijn assortiment red.) Maar denk ook aan dropshipment, thuisleveringen. Om al die facetten goed te kunnen doen, moesten we innoveren. “We hadden ons plafond bereikt qua opslagcapaciteit. Omdat we vol zaten, moesten we bulk opslaan bij onze logistiek partner Westerman in Nieuwleusen, enkele kilometers verderop.” De te hoge bezettingsgraad in het magazijn zorgde voor veel ongewenste transportbewegingen, ook binnen het magazijn wat de efficiency aantastte. “Je kunt harder werken door meer mensen in te zetten, maar we liepen elkaar in de weg.”  

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven