Iveco werkt aan bedrijfsauto’s op waterstof • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Iveco werkt aan bedrijfsauto’s op waterstof


Iveco Group bereidt zich voor op de lancering van een gamma op waterstof aangedreven lichte bedrijfsvoertuigen.

Iveco ziet waterstof, dat mondjesmaat het warehouse verovert, als een kans om haar concurrerend vermogen op alternatieve platforms en aandrijflijnen te verbeteren, aangezien de brandstofprijzen omhoogschieten na de Russische invasie van Oekraïne.

Het is ook met dit doel dat het bedrijf zijn samenwerking met Hyundai ontwikkels, zoals vorige week aangekondigd. Dat zei de CEO Gerrit Marx in een interview met Bloomberg.

“De verergering van de energiecrisis twee weken na de oorlog is een wake-up call voor consumenten, maar op de lange termijn zal het de energietransitie een boost geven. Mensen zullen meer en meer nadenken over hun beslissingen over energieverbruik”, zei Marx.

Waterstof duurzaamheid

Waterstof als middel om lichte bedrijfsauto’s emissiearm te maken is al ingeslagen door verschillende spelers in de auto-industrie, zoals Hyvia, de joint venture die Renault afgelopen zomer heeft gelanceerd en Plug Power die onlangs een reeks nieuwe voertuigen met brandstofcelaandrijving presenteerde. Het wordt interessant te zien welke modellen Iveco van waterstofaandrijving wil voorzien. Dat kan haast niet anders dan met de Daily of met distributietrucks zijn, want voor het zware segment is Iveco partner van Nikola.

Lees ook
Renault Trucks en Geodis ontwerpen Oxygen, een nieuwe elektrische stadstruck

In hetzelfde interview voegde Marx er ook aan toe dat Iveco Group overweegt zich terug te trekken uit de joint venture Iveco-Amt in Rusland en de leveringen van voertuigen aan Moskou en Wit-Rusland heeft stopgezet.

Iveco-Amt, waarvan Iveco 33 procent van het kapitaal bezit, is verantwoordelijk voor de assemblage van Iveco-trucks in de stad Miass. Het heette vroeger Iveco-Uralaz en werd in 1994 opgericht door Iveco met Gazprom en Uralaz en is van plan dit jaar 600 tot 700 vrachtwagens te bouwen.

Tekst en bron TTM.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven