Ga naar hoofdinhoud

Helmond en Someren willen nieuwe distributiecentra weren


Helmond en Someren willen geen nieuwe, grote distributiecentra meer in hun gemeenten. De Brabantse gemeentebesturen hebben de provincie laten weten dat nieuwe logistieke bedrijven niet welkom zijn.

De verdozing van Nederland is al langer een hot item. Steeds meer gemeenten keren zich tegen de vestiging van grote warehouses. Someren en Helmond, waar Modexpress juist een nieuw dc gaat bouwen, zijn misschien wel het meest uitgesproken.

Beide gemeenten hebben de provincie, die zelf ook perk en paal wil stellen aan ongebreidelde bouw van warehouses, laten weten dat nieuwe, grote distributiecentra niet welkom zijn, meldt het AD. Redenen die worden aangevoerd is dat ze veel schaarse grond innemen en voor weinig werkgelegenheid zorgen.

Lees ook de blog van Jack van der Veen
Nederland distributieland: ‘Nog meer dozen is niet de oplossing’

Helmond wil de ruimte die er nog is, benutten voor bedrijven ‘die het economisch profiel van de stad versterken’. Innovatieve bedrijven die binding hebben met de stad en het lokale midden- en kleinbedrijf moeten zoveel mogelijk geholpen worden om zich te vestigen in de stad. Daarbij wordt in eerste instantie gedacht aan bedrijven in de sectoren automotive, foodtech en de zogenoemde ‘slimme maakindustrie’.

Eind dit jaar buigen de gemeenteraden over het voorstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven