Ga naar hoofdinhoud

Heineken blijft GXO Logistics trouw in VK


Logistiek dienstverlener GXO Logistics heeft het contract met Heineken in het Verenigd Koninkrijk voor meerdere jaren verlengd. Daarmee blijft GXO voorlopig retailers, groothandel en Star Pubs & Bars voorzien van bier en cider van één van werelds grootste brouwerijen. De logistiek dienstverlener verricht ruim 500.000 leveringen per jaar aan circa 8.000 klanten.

Het operationele netwerk van GXO voor Heineken in het Verenigd Koninkrijk omvat vier regionale DC’s, achttien lokale bezorgplatforms en transitiedepots, 400 voertuigen en meer dan 1500 dedicated logistieke medewerkers. Beide partners zetten in op verduurzaming, vereenvoudiging en efficiënter maken van dit netwerk om de service richting de klanten verder te verbeteren. GXO is bezig om de transittijden te verkorten en de CO2-uitstoot te verlagen door verbeterde leveringsschema’s en investeringen in geavanceerde technologie.

Logistieke transformatie

“We hebben nauw met GXO samengewerkt bij de ontwikkeling van een meerjarig investerings- en transformatieprogramma, zodat het logistieke netwerk klaar is voor de toekomst”, zegt directeur Boudewijn Haarsma van Heineken UK. President Richard Cawston van GXO Europe is in zijn nopjes dat het contract met Heineken is verlengd. “We kijken uit naar een mooie toekomst samen. In de afgelopen twee jaar hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt met het transformeren van onze logistieke activiteiten en het netwerk eenvoudiger, sterker, efficiënter en duurzamer te maken.”

De van oorsprong Amerikaanse contractlogistiek dienstverlener GXO beschikt wereldwijd over 970 magazijnlocaties met een totaal van 200 miljoen m2. Meer dan 135.000 mensen werken voor het concern. Onlangs maakte GXO haar ambitieuze plannen voor uitbreiding van de logistieke activiteiten in Duitsland bekend. Zo gaat het bedrijf een nieuw reusachtig geautomatiseerd magazijn van 387.000 m2 in Dormagen (tussen Keulen en Düsseldorf) optrekken. Ook nam GXO vorig jaar een nieuw omnichannel-DC in Heerlen in gebruik voor haar klant JD Sports.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven