Heftruckmarkt $119 miljard waard in 2033 • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Heftruckmarkt $119 miljard waard in 2033


De markt van heftrucks groeit de komende jaren stevig door. In 2033 zal de heftruck business ruim 119 miljard dollar bedragen.

De heftruckmarkt is de afgelopen jaren gestaag gegroeid door de toenemende vraag naar intern transportmaterieel in diverse industrieën. Dat zal voorlopig zo blijven is de verwachting. Net als de wereld van robots en automatisering in warehouse hard groeit de komend tijd, doet de heftruckmarkt dat ook.

Over tien jaar zal de business ruim 119 miljard dollar waard zijn wat betekent dat de heftruckmarkt een groei laat zien van 7,5 procent per jaar. Dat blijkt uit  de publicatie Forklift Truck Market.

Groeimarkt

Azië-Pacific is de grootste markt voor vorkheftrucks, gedreven door de groeiende productie- en logistieke industrie in landen als China, India en Japan. De regio zal naar verwachting zijn dominante positie dehet komende decennium behouden door de toenemende vraag naar intern transportmaterieel.

Trends in de markt

Er zijn verschillende trends in de heftruckmarkt die de groei en ontwikkeling ervan bepalen.

Technologische vooruitgang: Met de technologische vooruitgang is er in de vorkheftruckindustrie een belangrijke verschuiving naar elektrische en hybride trucks, die energiezuiniger en milieuvriendelijker zijn en lagere onderhoudskosten hebben. Bovendien verbetert de integratie van automatisering en robotica in vorkheftrucks hun efficiëntie en veiligheid.

Groeiende e-commerce-industrie: De groei van de e-commerce-industrie stimuleert de vraag naar efficiënte opslag- en logistieke oplossingen, wat op zijn beurt de vraag naar vorkheftrucks stimuleert. De opkomst van online winkelen en levering op dezelfde dag vergroot de behoefte aan snelle en betrouwbare apparatuur voor intern transport.

Veiligheidsvoorzieningen: Veiligheid is een belangrijk aandachtspunt in de heftruckmarkt, en fabrikanten introduceren geavanceerde veiligheidsvoorzieningen in hun producten om het aantal ongevallen en verwondingen te verminderen. Enkele van deze veiligheidsvoorzieningen zijn sensoren en camera’s die obstakels detecteren, waarschuwingssignalen en automatische remsystemen.

Verhuur en leasing: Veel bedrijven kiezen voor het huren en leasen van vorkheftrucks in plaats van ze rechtstreeks te kopen. Deze trend wordt gedreven door de behoefte aan flexibiliteit en kosteneffectiviteit, aangezien huren of leasen bedrijven toegang geeft tot de apparatuur die ze nodig hebben zonder een aanzienlijke kapitaalinvestering te hoeven doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven