Ga naar hoofdinhoud

Heftruckmarkt zit in de lift komende jaren


De wereldwijde heftruckmarkt groeit de komende jaren met ruim 7 procent.  In Azië wordt de meeste groei verwacht.

De wereld van robots en automatisering in warehouse groeit de komend tijd flink door, maar ook de heftruckmarkt mag op toename rekenen. De wereldwijde heftruckmarkt groeit naar verwachting met een CAGR van 7,62% tot en met 2028.

Oorzaken groeiende heftruck business

Dat voorspelt onderzoeksbureau Research & Markets in zijn jongste prognose. De groei van de wereldwijde markt wordt onder meer gevoed door: stijgende infrastructuurprojecten, magazijnuitbreidingen en de groeiende e-commerce business. De volatiele kosten van grondstoffen spelen de markt wel parten.

Azië groeimarkt heftrucks

Wereldwijd wordt verwacht dat Azië-Pacific de snelste groei zal kennen tijdens de prognoseperiode. De robuuste groei van de regio is voornamelijk te danken aan de industrialisatie, stijgende arbeidskosten en een toename van de handelsactiviteiten. Zo hebben de krachtige fiscale stimuleringspakketten van China geleid tot de ontwikkeling van diverse sectoren, waardoor het gebruik van industriële apparatuur zoals vorkheftrucks wordt gestimuleerd.

Verder heeft de hevige concurrentie tussen fabrikanten van vorkheftrucks ertoe gedwongen hun aandacht op de regio te richten voor nieuwe kansen. Een goed voorbeeld hiervan is de investeringsdrift van Kion in China.

Belangrijkste heftruck spelers

De belangrijkste bedrijven op de vorkheftruckmarkt zijn Hangcha Group Co Ltd, Anhui Heli Co Ltd, Toyota Industries Corporation, Komatsu Ltd, Kion Group AG, EP Equipment Co Ltd, Clark Material Handling Company, Mitsubishi Logisnext Co Ltd, Jungheinrich AG, Crown Equipment Corporation, Lonking Holdings Limited, Hyster-Yale Materials Handling Inc, Godrej & Boyce Manufacturing Company Limited, Hyundai Heavy Industries Co Ltd en Doosan Group.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven