Ga naar hoofdinhoud

Robots winnen terrein in magazijnen en blijven dat doen


Robots blijven onverminderd populair in magazijnen. De komende jaren komt daar zeker geen verandering.

Dat robots aan terrein winnen in warehouses zal niemand verbazen. Aan implementaties geen gebrek evenals aan kapitaalinjecties aan de ontwikkelingskant. De wereldwijde markt voor magazijnrobots werd in 2021 gewaardeerd op US$ 12,2 miljard en zal naar verwachting in 2031 US$ 27,9 miljard bedragen. De markt groeit met een CAGR van 8,9% tussen  2022 en 2031 is de verwachting van Transparency Market Research.

Robots warehousing

De toename van het gebruik van magazijnrobots in opslagfaciliteiten voor fast moving consumer goods, voedsel en drank, detailhandel en 3PL is een belangrijke drijfveer voor de wereldwijde markt voor magazijnrobots. De wereldwijde industrie ontwikkelt zich ook door de toenemende samenwerking tussen aanbieders van magazijnrobots en e-commercebedrijven.

Zie ook
Warehouse robotiseren in vier stappen: deel 1 de exploratiefase

AGV’s en AMR’s

AGV’s en AMR’s) worden beschouwd als de beste opties voor het automatiseren van transporttaken zoals opslag, sortering en picking. AGV’s worden ingezet voor continue picking en materiaallevering in magazijnen. In sommige AGV’s zijn robotarmen ingebouwd om autonoom dingen te verzamelen en te positioneren. In het tijdperk van smart manufacturing hebben AGV’s zich ontwikkeld tot meer capabele autonome mobiele robots (AMR). Verwacht wordt dat de markt voor magazijnrobots tijdens de prognoseperiode zal groeien als gevolg van het toenemende gebruik van AMR’s en AGV’s in de hele wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven