Ga naar hoofdinhoud

Hardt Hyperloop haalt miljoenen groeigeld binnen voor Europees testcentrum


Hardt Hyperloop bouwt in Groningen een hyperloop testcentrum. Met de extra miljoenen aan investeringsgeld komt de realisatie steeds dichterbij.

Hardt Hyperloop heeft na een investeringsronde begin dit jaar opnieuw miljoenen aan investeringen weten op te halen onder publieke en private investeerders. Met het extra geld komt de realisatie van de nieuwe modaliteit die alles in zich heeft om warehousing op de kop te zetten, rap dichterbij; inclusief het testcentrum in Groningen.

Testcentrum hyperloop

Hardt Hyperloop bouwt in Veendam, Groningen het European Hyperloop Center (EHC) en Hardt’s hyperloop-testvoertuig, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor testactiviteiten die in 2024 van start gaan. Het EHC, een testfaciliteit met een lengte van 420 meter en een lane switch, stelt Hardt in staat om alle essentiële technologieën voor de hyperloop aan te tonen en versterkt Hardt’s toewijding om de transformatie van toekomstig transport te leiden met de hyperloop.

Investeerders

De nieuwe investering is afkomstig van het European Innovation Council (EIC) Fund van de EU, de Nederlandse regionale investeringsfondsen InnovationQuarter & Investeringsfonds Groningen, en een aantal bestaande en nieuwe geldschieters van Hardt waaronder ondernemer Peter Goedvolk, via zijn fonds First Dutch, in samenwerking met Platform Zero. Samen met de eerdere investering dit jaar heeft hardt Hyperloop ruim twaalf miljoen euro opgehaald in 2023.

Eén reactie op “Hardt Hyperloop haalt miljoenen groeigeld binnen voor Europees testcentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven