Supersnelle hyperloop gaat warehousing volledig op de kop zetten • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Supersnelle hyperloop gaat warehousing volledig op de kop zetten


Vracht supersnel en duurzaam transporteren én opslaan in minder warehouses. De hyperloop in Nederland komt rap dichterbij en heeft alle potentie om het idee van vrachtvervoer en warehousing van vandaag totaal op de kop te gooien.

Weg, water, rail, lucht. Decennia lang bedient de logistieke sector zich met succes van deze opties. Daar komt binnenkort een modaliteit bij; de hyperloop. Tenminste als het aan Den Haag en Hardt Hyperloop, de motor en denktank achter het idee. Binnen acht jaar kan de hyperloop realiteit zijn. Aan de techniek zal het niet liggen. Die komt rap dichterbij compleetheid. We hebben de basistechniek al bewezen: zweeftechniek, accelereren en afremmen, opereren in lage drukomgeving, de baanwisseltechniek en de stabiliteit. Stan de Caluwe, projectleider van Hardt Hyperloop: “Voor 2030 is het mogelijk om een eerste route te openen. Aan de techniek ligt het niet. De vraag is of de publieke partijen en wetgeving net zo snel mee kunnen bewegen.”

Eerst de techniek: Zo snel als een vliegtuig, zo comfortabel als een trein. Capsules geschikt voor vrachtverzendingen én personen, jagen met een snelheid van 700 km per uur door een bijna luchtledige buis. Dat is in een notendop het supersnelle transportmiddel van de toekomst; de hyperloop. Om de modaliteit tot een succes te maken is niet alleen techniek nodig. Overtuiging en geloof in het systeem door logistieke partijen is cruciaal. De techniek moet realistisch en toekomstbestendig zijn. We zien daarom een buizensystem voor ons waarin zowel vracht als personen doorheen kunnen met aparte hubs voor laden en lossen en aparte voertuigen.”

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven