Ga naar hoofdinhoud

Realisatie supersnelle hyperloop weer stap dichterbij door financiële injectie


Hardt Hyperloop heeft nieuwe investeerders weten binnen te halen. Met het extra groeigeld komt de realisatie van de supersnelle nieuwe modaliteit en het European Hyperloop Centre dichterbij.

Weg, water, rail, lucht. Decennia lang bedient de logistieke sector zich met succes van deze opties. Daar komt binnenkort een modaliteit bij; de hyperloop. Tenminste als het aan Den Haag en Hardt Hyperloop, de motor en denktank achter het idee. Binnen acht jaar kan de hyperloop realiteit zijn. Met het nieuwe aangetrokken kapitaal kan het wellicht nog iets sneller.

Investeerders hyperloop

Hardt Hyperloop heeft nieuwe investering van belangrijke industrie- en investeringspartners binnengehaald. Naast POSCO International en Urban Impact Ventures komt er nieuwe financiering van een aantal van zijn bestaande financiers, evenals van meerdere nieuwe in de EU en de VS gevestigde investeerders.

hyperloop

Lees ook
Supersnelle hyperloop gaat warehousing volledig op de kop zetten

Dit volgt op de toezegging van het EIC Accelerator Program van de Europese Commissie van € 15 miljoen vorig jaar. Deze investering zal Hardt in staat stellen om te beginnen met de montage van de buizen van het European Hyperloop Center, waarmee het doel wordt bereikt om vóór 2030 een commerciële hyperlooplijn te realiseren.

POSCO International is het grootste handelsbedrijf van Zuid-Korea en is een dochteronderneming van POSCO Holdings, dat samen met Tata Steel Europe een hyperloop-specifieke staallegering heeft ontwikkeld die zal worden gebruikt voor de hyperloop-buizen in het European Hyperloop Center. Urban Impact Ventures is een Nederlandse impact venture capital firma die zich richt op de duurzame transformatie van de stedelijke omgeving

Eén reactie op “Realisatie supersnelle hyperloop weer stap dichterbij door financiële injectie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven