Ga naar hoofdinhoud

DHL bouwt nieuwe sorteerhub voor Noord-Nederland


DHL bouwt in Zwolle een nieuw sorteercentrum. Kosten 60 miljoen euro. Het wordt de vijfde in zijn soort en bedient Noord Nederland.

DHL blijft investeren in zijn e-commerce tak. Naast de 130 cityhubs waaraan druk wordt gewerkt, kondigt de logistieke reus, die in Duitsland een sorteercentrum van 72.000 pakketten per uur bouwt, de bouw aan van een grote hub in Zwolle.

Sorteerinstallatie

DHL investeert 60 miljoen in het nieuwe sorteercentrum dat wordt voorzien van een volautomatische sorteerinstallatie. Details en merk zijn niet vermeld. Wat wel bekend is, is dat de hub een 21.000 m2 sorteerloods en 1.300 m2 kantoorruimte krijgt. De hub komt op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle waar ook Picnic zijn nieuwe fulfilment enter vestigt.

Capaciteit DHL hub

De hub krijgt een capaciteit van 200.000 pakketten per dag, wordt energieneutraal en gasloos en moet het label BREEAM excellent krijgen. Er komen zo’n 300 mensen te werk.

De investering van 60 miljoen komt bovenop het lopende programma waarbij 27 nieuwe CityHubs worden gebouwd, waarvan er inmiddels 11 staan en er de komende twee jaar nog 16 bij komen. De hub in Zwolle wordt de vijfde in zijn soort. Vanuit de hubs worden de 130 lastmile CityHubs rechtstreeks beleverd. Daarnaast heeft DHL 12 regionale sorteercentra.

Elektrische vloot en pakketkluizen

DHL breidt zijn vloot uit met 500 elektrische bestelbussen. Ook het netwerk van pakketautomaten wordt vergroot (onder meer door de overname van Instabox) omdat volgens DHL steeds meer webshops en consumenten deze optie gebruiken. In lijn met deze ontwikkeling verandert DHL de naam van zijn pakketdivisie van ‘DHL Parcel’ naar ‘DHL eCommerce’.

Wouter van Benten, CEO DHL eCommerce: ”Met de naamswijziging onderstrepen we onze positie en verdere ambities in de groeiende e-commerce markt in Nederland. De afgelopen jaren hebben we gebouwd aan een landelijk netwerk van centrale en regionale sorteerhubs met het fijnmazige netwerk van 130 CityHubs, en 4200 ServicePoints en Pakketautomaten. Naast deze investeringen, die over de afgelopen jaren de 500 miljoen euro zijn gepasseerd, worden de processen continu verder gedigitaliseerd door een ontwikkelteam van 200 specialisten in Utrecht.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven