72.000 pakketten per uur: DHL gaat ervoor in vernieuwd sorteercentrum • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

72.000 pakketten per uur: DHL gaat ervoor in vernieuwd sorteercentrum


DHL vergroot zijn pakketsorteercentrum. Met een sorteercapaciteit van 72.000 items per uur wordt het de grootste van Duitsland.

Seize matters, maar bovenal snelheid. Reden voor DHL, dat vorig jaar de deuren heeft geopend van zijn nieuwste sorteercentrum in Dordrecht, zijn pakketsorteercentrum in Ascheim in Beieren uit te breiden. Op 20 maart werd het officiële startsein voor Duitslands grootste pakketlocatie gegeven. Met een sorteercapaciteit tot 72.000 pakketten per uur is Aschheim met zijn twee pakketcentra nu een van de grootste pakketlocaties in het hele land en een van de meest efficiënte in Europa, aldus DHL.

Extra sorteercapaciteit

“Met het nieuwe pakketcentrum hebben we dringend behoefte aan extra sorteercapaciteit om mensen in de grotere regio München, maar ook in grote delen van Opper-Beieren te bevoorraden in een pakketmarkt die blijft groeien”, aldus Nikola Hagleitner, lid van de raad van bestuur van Deutsche Post DHL Group, Post & Parcel Duitsland. “Daarbij leveren we met innovatieve sorteertechnologie en een ecologisch duurzaam bouwconcept een belangrijke bijdrage aan de klimaatbescherming.”

Tienduizenden pakketten per uur

Het nieuwe gebouw staat op een terrein van 67.000 vierkante meter met goede aansluitingen op het wegen- en spoorwegennet. De huidige sorteercapaciteit van het nieuwe pakketcentrum bedraagt 20.000 pakketten per uur. Als het nieuwe sorteercentrum in het tweede kwartaal klaar is, zal het een sorteercapaciteit van 40.000 pakketten per uur hebben.

Nieuw DHL-pakketcentrum via tunnel verbonden

De verbinding met het bestaande pakketcentrum, dat tot 32.000 pakketten per uur kan sorteren, gebeurt via een tunnel onder de straat. Volgens DHL is een dergelijke combinatie van twee pakketcentra tot dusver uniek in Duitsland. De drie grootste DHL-pakketcentra zijn momenteel gevestigd in Obertshausen bij Frankfurt, Bochum en Ludwigsfelde. Ze kunnen elk ongeveer 50.000 zendingen per uur sorteren. Deutsche Post DHL Group exploiteert momenteel in totaal 38 pakketcentra in Duitsland.

Duurzaamheid

Zonnepanelen op het dak helpen het pakketcentrum gedeeltelijk zelfvoorzienend te zijn met groene stroom. De warmtevoorziening van het pakketcentrum wordt verzorgd door klimaatvriendelijke stadsverwarming, die wordt geleverd door een regionale energieleverancier. De energieleverancier produceert het grootste deel van de warmte-energie uit geothermie.

Daarnaast heeft het pakketcentrum een groen dak. Dit werkt ook als warmte-isolatie. Bovendien is het groene dak geluiddempend. Verder zet Deutsche Post DHL in de vestiging Freising, waartoe de pakketlocatie in Aschheim behoort, de eerste gastrucks in voor klimaatneutraal transport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven