Ga naar hoofdinhoud

CMA CGM gaat elektrische bestelwagens produceren samen met Volvo en Renault


CMA CGM gaat in elektrische bestelwagens. De logistieke dienstverlener zet samen met Volvo en Renault een nieuw merk in de markt.

CMA CGM zet zijn volgende stap om de logistieke cirkel te ontsluiten. De logistieke dienstverlener die de afgelopen jaren tal van overnames deed of in de planning heeft qua logistieke dienstverlening. Denk aan het inlijven van Ceva Logistics. Een paar jaar terug volgde de overname van Ingram Micro. En begin dit jaar is Gefco officieel onderdeel van het concern geworden.

Eigen elektrische bestelwagens

De volgende stap van het bedrijf, dat Bolloré wil overnemen voor miljarden, in zijn wens om een totale logistieke aanbieder te worden, is de productie van eigen elektrische bestelwagens. CMA CGM bundelt hiervoor de krachten met Renault Groep en Volvo Groep. Volgens eigen zeggen om ‘tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan een koolstofvrije en efficiënte logistiek’.

Het nieuwe bedrijf richten zich op de ontwikkeling van een volledig nieuwe generatie geëlektrificeerde bestelwagens. De nieuwe onderneming zal een volledig nieuwe familie van volledig elektrische en softwaregedefinieerde voertuigen introduceren. De productie staat gepland voor 2026.

Reacties CMA CGM, Renault en Volvo

Rodolphe Saadé, voorzitter en CEO van de CMA CGM Group: ” Dit is een veelomvattend en innovatief partnerschap. We investeren niet alleen in dit project, maar brengen ook onze knowhow en expertise in om de inkomende en uitgaande logistiek te garanderen, terwijl sommige van deze voertuigen uiteindelijk kunnen worden gebruikt om onze vloot koolstofvrij te maken. Met deze nieuwe investering door ons Pulse Fund in elektrische mobiliteit zetten we onze belofte voort om onze activiteit en onze sector sneller koolstofvrij te maken.”

Martin Lundstedt, President en CEO van Volvo Group: ” Wij zien een groeiende vraag naar schoon, efficiënt en veilig stedelijk vervoer. Partnerschap en samenwerking zijn essentieel om dit te bereiken.”

 “Het nieuwe bedrijf is de start-up minded, ongeëvenaarde combinatie van de complementaire activa van 3 kampioenen: een toonaangevende vrachtwagenfabrikant, expert in op maat gemaakte diensten, een kampioen van de wereldwijde supply chains en een Europese EV-pionier & LCV-leider. Alle ingrediënten zijn aanwezig om iets unieks neer te zetten,” zegt Luca de Meo, CEO van Renault Group.

Het is de bedoeling dat de joint venture begin 2024 operationeel wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven