CMA CGM lijft Ingram Micro in • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

CMA CGM lijft Ingram Micro in


CMA CGM neemt Ingram Micro’s Commerce & Lifecycle Services-activiteiten (CLS) over. Hierdoor ontstaat een nieuwe reus op het gebied van e-fulfilment en contract logistiek.

Ingram Micro, dat Docdata inlijfde in 2015 en in Nederland de fulfilment doet voor onder meer bol.com en de logistieke operatie in het nieuwe Zalando dc in Bleiswijk, komt in handen van CMA CGM.

3 miljard dollar

De overname is  inclusief Shipwire en de technologie van het bedrijf. logistieke bedrijven in Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië-Pacific. De resterende delen van de bestaande CLS-activiteiten zullen worden behouden door Ingram Micro. CMA CGM dat in 2019 Ceva inlijfde, betaalt 3 miljard dollar voor de e-fulfilment specialist.

Positieversterking

Ingram Micro CLS is gespecialiseerd in e-commerce contractlogistiek en omni-channel fulfilment.  CMA CGM Group denkt door de overname zich te versterken op het gebied van logistiek om de toeleveringsketens van haar klanten te ondersteunen.

Ingram Micro Integratie met Ceva

Ingram Micro wordt geïntegreerd in Ceva. Door de combinatie van de activiteiten van CEVA Logistics en Ingram Micro CLS wordt CMA CGM de op drie na grootste wereldwijde leverancier van contractlogistieke diensten.  Samen hebben ze ongeveer 90.000 mensen in dienst, verspreid over bijna 1.100 locaties in 160 landen.

Michiel Alting von Geusau, momenteel Executive Vice President en President van Global Commerce & Life Cycle Services voor Ingram Micro, zal het bedrijf binnen CEVA Logistics blijven leiden.

Rodolphe Saadé, voorzitter en CEO van de CMA CGM Group: “De overname van Ingram Micro CLS is strategisch voor de CMA CGM Group. Zijn positie zal aanzienlijk worden versterkt op de Amerikaanse en Europese markten, waardoor de groep beter in staat zal zijn om de kansen te grijpen die worden geboden door de hausse van e-commerce.”

Foto: CMA CGM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven