‘Overname van Ceva leidt tot jaaromzet van 26,5 miljard euro’ • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

‘Overname van Ceva leidt tot jaaromzet van 26,5 miljard euro’


De Nederlands-Zwitserse logistiek dienstverlener CEVA Logistics wordt overgenomen door CMA CGM. De Franse rederij bezit al 33 procent van de aandelen van CEVA en dat gaat meer dan 50 procent worden.

Topman en aandeelhouder Rodolphe Saadé van CMA CGM spreekt van ‘een mijlpaal’: “Als de overname is afgerond, wordt CMA CGM een honderdduizend werknemers sterke groep met een jaaromzet van dertig miljard dollar.” Dat zou neerkomen op ruim 26,5 miljard euro per jaar.

Wat is CEVA Logistics?

CEVA is het vroegere TNT Logistics. Het Nederlandse TNT verkocht zijn logistieke poot in 2006 aan investeerder Apollo en veranderde toen in CEVA Logistics. Inmiddels heeft CEVA wereldwijd ruim 65.000 werknemers op meer dan duizend locaties. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Zwitserse gemeente Baar. CEVA focust zich onder meer op de auto-industrie, banden, hi-tech, elektronica, industrie, detailhandel, uitgeverij en de media.

Wat is CMA CGM?

CMA CGM is het op twee na grootste containerbedrijf van de wereld en heeft hoofdkantoren in Marseille en Virginia. CMA hoopt met de overname van CEVA Logistics meer voet aan de grond te krijgen in de logistieke dienstverlening. In 2018 bedroeg de omzet van CMA CGM bijna negentien miljard euro.

CMA CGM bracht een bod uit van dertig Zwitserse frank per aandeel en stelt dat dit bod gesteund wordt door het bestuur van CEVA, ondanks dat CEVA eerder op een hogere bedrag mikte. Wanneer de overname precies wordt afgerond, is nog niet duidelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven