De ultieme last mile: boodschappen tot in je koelkast; Walmart maakt er serieus werk van • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

De ultieme last mile: boodschappen tot in je koelkast; Walmart maakt er serieus werk van


Boodschappen tot in je koelkast bezorgd? Een zegen of een gruwel? Hoe dan ook; Walmart gaat er serieus werk van maken. Winkels gaan dienen als fulfilment centra.

Walmart pioniert er op los qua last mile. Zo zet het grote stappen op levering per drone en daar komt nu de koelkast bij.

Ultieme last mile

Een bezorger die in je huis komt en de boodschappen in je koelast legt en daarna weer netjes via de voordeur vertrekt. Voor sommige mensen de ultieme last mile, anderen gruwelen er van. Toch gaat Walmart gas geven op het last mile concept.

Lees ook
Walmart bouwt high tech distributiecentrum

Testfase voorbij

Het Amerikaanse supermarktconcern Walmart lanceerde de last mile dienst InHome al in 2019 op kleine schaal  in drie Amerikaanse steden: Kansas City, Pittsburgh en Vero Beach. In totaal 6 miljoen huishoudens. Nu komen daar meer steden en huishoudens bij:  InHome-bezorgservice is tegen het einde van dit jaar beschikbaar voor 30 miljoen huishoudens, ook in steden als Los Angeles en Chicago.

Eenmalige code voor openen deur

Voor 19,95 dollar per maand krijgen klanten producten als yoghurt, eieren, groente en sauzen thuisbezorgd bij een minimale bestelling van 30 euro.

De Walmart-bezorger kan via een app en een eenmalige code de deur bij klanten openen. Het bedrijf werkt hiervoor samen met bedrijven die met behulp van slimme technologie toegang tot de deur mogelijk maken. Klanten kunnen via de InHome-website het benodigde apparaat hiervoor kopen en gratis laten installeren. De bezorger streamt live middels een bodycam hoe hij/zij de boodschappen in de keuken opruimt, zodat de klant kan zien hoe dit gebeurt.

Ultieme gemak

“Nu heb je dit ultieme gemak waar je thuiskomt, de koelkast wordt bijgevuld en andere items zoals videogames, kleding, toiletartikelen en andere niet-bederfelijke goederen op het aanrecht staan”, zegt Tom Ward, senior vice president last-mile delivery bij Walmart, in een interview. “We halen je retour ook op als je dat proces op de app start; wij halen het artikel de volgende dag op en verwerken die retour voor je.”

Winkels dienen als fulfilment centra

 De 3.700 winkels van het bedrijf zullen worden gebruikt als fulfilmentcentra. Walmart is van plan dit jaar meer dan 3.000 bezorgers in dienst te nemen en een vloot van 100% volledig elektrische bestelwagens. In 2040 moet het gehele wagenpark emissievrij zijn.

Meer in huis bezorgdiensten

Walmart is niet de enige die een dergelijke service aanbiedt in de VS. Amazon heft Amazon Fresh-boodschappenbezorging, inbegrepen bij een Prime-lidmaatschap van $ 12,99 per maand.

Instacart Express, dat $ 9,99 per maand kost en gratis bezorging biedt voor bestellingen van meer dan $ 35 met lagere servicekosten. DoorDash, dat een DashPass-abonnement aanbiedt voor $ 9,99 per maand. Abonnees moeten minimaal $ 12 hebben voor restaurantbestellingen. DoorDash levert ook aan retailers als 7-Eleven en CVS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven