Last mile per drone: Walmart zet met hubs een grote next step • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Last mile per drone: Walmart zet met hubs een grote next step


Walmart werkt samen met DroneUp aan een netwerk van drone bezorghubs, te beginnen met een in Farmington, Arkansas.

Leveren per drone. DHL maakt er werk van, maar Walmart is al een paar stappen verder. De retailer lanceert drone leveringshubs. De aankondiging in Arkansas komt vijf maanden nadat Walmart een strategische investering in DroneUp deed en een contract ondertekende dat het proefproject van het bedrijf voor drone-leveringen uitbreidde.

Lees ook
Vliegensvlug voorraad tellen met drones wordt kinderspel

“Het openen van onze eerste hub binnen enkele maanden na ons eerste concept toont het vermogen van DroneUp om drone-bezorgopties veilig en snel uit te voeren”, stelt Tom Ward, senior vice-president van last mile bij Walmart U.S. op Geekwire.

De eerste hub is gevestigd in een Walmart in Farmington, dat deel uitmaakt van een groter stedelijk gebied in de noordwestelijke hoek van Arkansas. De volgende twee hubs zijn gepland in de buurt van Walmart-winkels in Rogers en Bentonville.

Sprong voorwaarts

“De samenwerking met Walmart om drie leveringshubs te lanceren, markeert een belangrijke sprong voorwaarts in het bredere gebruik van UAS [onbemande luchtsystemen] om last-mile consumentenbezorgdiensten en efficiëntie van de supply chain te bieden”, aldus Tom Walker, CEO van DroneUp.

Lees ook
Wordt bezorging per drone in Nederland ‘super gewoon’?

Zo werkt de drone hub

Klanten controleren eerst of ze in aanmerking komen op de website DroneUpDelivery.com op basis van hun adres. Als ze in de buurt van de drone-hub wonen, kunnen ze online winkelen voor een beperkte selectie van leverbare goederen en vervolgens verzendkosten van $ 10 betalen om de goederen via een airdrop te laten bezorgen.

Verkeerstoren op Walmart winkel

De zendingen – beperkt tot een gewicht van ruim twee kilo per stuk worden verpakt in dozen en verzonden vanuit de DroneUp-hub naast de Walmart-winkel. Een vluchtoperator bewaakt de voortgang van de met camera uitgeruste drone vanuit een verkeerstoren die op de hub is gebouwd. Dat vermijdt de ingewikkelde regelgevingskwesties die zouden ontstaan ​​als een drone buiten het gezichtsveld van de operator zou vliegen. Leveringen kunnen in slechts 30 minuten worden gedaan en de activiteiten van de hub zijn ontworpen om meerdere vluchten per uur te ondersteunen.

De bezorgservice met drones is beschikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur als het weer het toelaat.

Veiligheid drone last mile

DroneUp zegt nauw samen te werken met de Federal Aviation Administration om de veilige werking van drones in het nationale luchtruim te garanderen, en heeft meer dan 190 actieve ontheffingen en autorisaties om zijn vluchten in de VS te ondersteunen.

In de komende jaren wil Walmart de leider worden in drone-leveringen, dankzij zijn netwerk van meer dan 4.700 Amerikaanse winkels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven