Ga naar hoofdinhoud

Bol blijft veruit de grootste e-commerce speler


Bol.com voert al jaren de lijst van grootste e-commerce spelers in Nederland aan. Ook dit jaar is de reus uit Waalwijk veruit de grootste speler qua omzet.

Met een omzet van ruim vier miljard euro voert bol.com, net als in 2022, de jaarlijkse ranglijst van Twinkle met enorme voorsprong aan. Op gepaste afstand volgt Albert Heijn met 1,7 miljard. Coolblue staat net als vorig jaar op plek 3 met 1,5 miljard euro omzet.

Zalando Amazon stuivertje wisselen

Verschuivingen zijn er wel degelijk in de top 10. Zo heeft Zalando zijn vierde plek moeten afstaan aan *Amazon, dat recent een fulfilment center in Almelo in gebruik heeft genomen. Jumbo heeft plek 6 afgesnoept van Wehkamp dat nu op de zevende plaatst staat. De nummer 8,9 en 10 Picnic, Apple en Ikea blijven staan waar ze staan.

Daling omzet

Hoewel Bol de lijst aanvoert met enorme voorsprong zag het bedrijf zijn omzet licht dalen. Net als de gezamenlijke omzet van de grootste webshops in Nederland in 2022. Albert Heijn zag als enige in de top 3 zijn omzet licht toenemen.

*Cijfers zijn schattingen door Twinkle; de omzet van Amazon.nl is ten opzichte van vorig jaar gegroeid met dubbele cijfers laat Amazon weten aan Warehouse Totaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven