Ga naar hoofdinhoud

Amazon opent eerste Nederlandse fulfillment center in Almelo


Amazon.nl opent vandaag haar eerste Nederlandse fulfillment center in Almelo en breidt daarmee haar klantenaanbod uit. Het nieuwe magazijn is een aanvulling op het sorteercentrum in Rozenburg nabij Schiphol.

Het nieuws dat Amazon een fulfilment center opent in Nederland hing al weken in de lucht. Nu is het officieel. De e-commercereus opent vandaag een fc in Almelo.

Het magazijn heeft een opslagruimte van 2.200m3 en kan tot 25.000 pakketten per dag verwerken. Op de lange termijn zal het magazijn werkgelegenheid bieden aan bijna 170 medewerkers. Het nieuwe fulfilment center stelt Amazon.nl in staat een breed scala aan Nederlandse merken toe te voegen aan haar assortiment en de winkelervaring voor klanten verder te verrijken.

Mijlpaal Amazon.nl

Roeland Donker, Country Manager bij Amazon Nederland: “De opening van ons lokale fulfillment center is een belangrijke mijlpaal, waarmee we de geweldige ontvangst van Amazon.nl door Nederlandse klanten sinds onze lancering in Nederland in 2020 bestendigen. We zijn uitgegroeid tot een van de toonaangevende online winkels in Nederland. Het magazijn stelt ons in staat om nieuwe gewaardeerde Nederlandse en internationale merken aan ons assortiment toe te voegen en hun producten sneller te leveren. Deze stap zal ons helpen om het meest klantgerichte bedrijf van Nederland te worden.”

Bleckmann

Het fulfillment center is gevestigd in Businesspark Twente vlakbij de grens met Duitsland, waardoor het naadloos aansluit op het internationale logistieke netwerk van Amazon. Voor de huur van het gebouw heeft Amazon een meerjarige huurovereenkomst afgesloten met Bleckmann, dat tevens de operationele werkzaamheden verzorgt.

Amazon in Nederland

Amazon heeft in Nederland zo’n 1.250 medewerkers en is gevestigd met haar hoofdkantoor in Amsterdam, een sorteercentrum in Rozenburg (DNL1) en het nieuwe fulfillment center in Almelo. Op dit moment telt de logistieke vloot van Amazon in Nederland meer dan 260 bestelwagens, waaronder ongeveer 40 elektrische bestelwagens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven