Zeeman robotiseert zijn logistiek • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Zeeman robotiseert zijn logistiek


Zeeman investeert fors in zijn interne logistiek. Robots krijgen ook een rol in de nieuwe aanpak. De textielreus gaat werken met Lowpad robots.

Zeeman werkte in het warehouse in Alphen aan den Rijjn decennia lang met hetzelfde logistieke systeem. Daar komt dit jaar rigoureus verandering in vanwege de behoefte aan meer efficiency.

Lowpad robots

De textielreus kiest onder meer voor robots van Lowpads, die ook actief zijn in het magazijn van Monta, in zijn nieuwe aanpak. De robots (aantallen en type zijn niet bekendgemaakt) moeten het logistieke proces verder optimaliseren. Zeeman heeft 1.300 winkels verspreid over Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Spanje. Deze worden vanuit het dc in Alphen aan den Rijn beleverd.  

“In het vervolg op eerdere automatisering hebben we onderzocht hoe we de volgende verbeteringen kunnen doorvoeren. Door mobiele robots van Lowpad te integreren, automatiseren we het hele proces tot en met het transport naar onze docks”, aldus Bernard Smedema, manager logistiek bij Zeeman.

Inther shuttle systeem

De robots zijn onderdeel van een grootschalige logistieke renovatie. Zo levert Inther Group een volledig geautomatiseerd automatiseringssysteem aan Zeeman. Bij deze totaaloplossing gaat, letterlijk, het dak eraf. De kern van de totaaloplossing is een AS/RS shuttle systeem dat bestaat uit 6 gangen met daarin 132 shuttles die plaats heeft voor tot wel 100.000 dozen. Naast het shuttle systeem bestaat de oplossing uit een combinatie van depalletizers, 20 Pick to Light werkstations, channelizers, Natrix sorters, telescoopconveyors en een semi-automatisch rolcontainer beladingssysteem. Dit hele logistieke proces staat met elkaar in verbinding door ruim twee  kilometer Inther Conveyor Equipment (ICE) conveyors.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven