Zeeman installeert volautomatische oplossing en verhoogt dak met 7 meter • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Zeeman installeert volautomatische oplossing en verhoogt dak met 7 meter


Inther Group gaat een volledig geautomatiseerd automatiseringssysteem leveren aan Zeeman textielSupers. Bij deze totaaloplossing gaat, letterlijk, het dak eraf. 

Zeeman textielSupers

Zeeman textielSupers heeft een netwerk van 1300 winkels verdeeld over Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Spanje. De ontwikkelingen op e-commerce gebied in combinatie met de uitdaging om de 1300 winkels te blijven beleveren, hebben ervoor gezorgd dat de distributie- en supply chain mogelijkheden van de bestaande intralogistieke oplossing niet meer toereikend waren.

Hierom heeft Inther voor de belevering van het retailkanaal een toekomstgerichte totaaloplossing ontworpen.

Het dak eraf!

De kern van de totaaloplossing is een AS/RS shuttle systeem dat bestaat uit 6 gangen met daarin 132 shuttles die plaats heeft voor tot wel 100.000 dozen. Naast het shuttle systeem bestaat de oplossing uit een combinatie van depalletizers, 20 Pick to Light werkstations, channelizers, Natrix sorters, telescoopconveyors en een semi-automatisch rolcontainer beladingssysteem. 

Dit hele logistieke proces staat met elkaar in verbinding door ruim twee  kilometer Inther Conveyor Equipment (ICE) conveyors. En om dit alles mogelijk te maken wordt zelfs het dak met zeven meter verhoogd. 

De gehele operatie wordt aangestuurd door het platform Inther LC, het Warehouse Execution System dat alle functies in het warehouse aan elkaar koppelt en daarmee alle warehouseprocessen ondersteunt, van goederenontvangst tot verzending.

Marc Biermann, Head of Sales Engineering bij Inther Group zegt: “De intensieve samenwerking tussen de teams van Zeeman en Inther tijdens het ontwerp, heeft geresulteerd in een totaaloplossing die voldoet aan alle voorwaarden om de logistiek van Zeeman klaar te maken voor de toekomst.”

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en de planning is dat het systeem eind 2022 volledig in gebruik genomen gaat worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven