Witron gaat Down Under dankzij grootste investering ooit supermarkt Coles • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Witron gaat Down Under dankzij grootste investering ooit supermarkt Coles


Supermarkt Coles automatiseert zijn logistieke operatie in het warehouse. Het eerste geautomatiseerde distributiecentrum is net opgeleverd, de tweede is al gepland.

Het automatiseren van de supermarktlogistiek. In Nederland is Plus recent operationeel met zijn geautomatiseerde dc in Oss. Hiermee volgt Plus Hoogvliet dat enkele jaren eerder al overstapte op de systemen van Witron. De Australische keten Coles volgt nu.

De grootste investering in de geschiedenis van foodretailer Coles, zo omschrijft het bedrijf de investering die het doet in zijn warehouse operatie. Op 28 april 2023 werd officieel het eerste geautomatiseerde dc geopend op Goodman’s Redbank Motorway Estate in Queensland.

Vier miljoen dozen per week

De ultramoderne faciliteit in Redbank (ingericht door Witron)  ligt 30 km ten zuidwesten van Brisbane en bevoorraadt 219 Coles-supermarkten in Queensland en Noord-New South Wales, ten noorden van Port Douglas en ten zuiden van Laurieton (NSW). Er kunnen maximaal vier miljoen dozen per week worden verzameld op de locatie, wat neerkomt op 32 miljoen verkoopeenheden in Coles-winkels. Geëxtrapoleerd gaat het om zo’n 1,6 miljard verkoopeenheden per jaar.

Tweede geautomatiseerd warehouse

Het logistiek centrum nabij Brisbane is het eerste van twee systemen die Wiron momenteel voor Coles realiseert en is ook de grootste technologische investering van de Coles Group in de 109-jarige geschiedenis van het bedrijf. Er wordt meer dan een miljard Australische dollar in geïnvesteerd. Het tweede ADC opent in 2024 in Kemps Creek, New South Wales (NSW). De twee ADC’s moeten toekomstgerichte, ergonomische werkplekken voor medewerkers creëren, processen met leveranciers verder optimaliseren en ook de beschikbaarheid van goederen en filiaalservice voor consumenten verder vergroten.

Steven Cain, ceo:“Door onze processen te moderniseren, verbeteren we de efficiëntie en beschikbaarheid in onze winkels en bieden we klanten, medewerkers en leveranciers een hoger serviceniveau en processen.”

Efficiency

Vergeleken met de huidige handmatige distributiecentra kan Coles met de geautomatiseerde warehouses twee keer zoveel volume verwerken en twee keer zoveel pallets opslaan op de helft van het vloeroppervlak. Meer dan 90 procent van de dozen die in de nieuwe distributiecentra worden gepickt, wordt volledig geautomatiseerd of op gedeeltelijk geautomatiseerde werkplekken gepickt,

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven